Όσο ετοιμάζεστε για τον ερχομό του μωρού σας, μπορεί να θέλετε να μάθετε τα πάντα για το πώς να είστε τέλειοι γονείς. Προσπαθήστε να μη φορτωθείτε με πάρα πολλές πληροφορίες. Μέχρι να γεννηθεί το μωρό σας, προσπαθήστε να μάθετε τι πρέπει να περιμένετε τους πρώτους τρεις μήνες. Πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.johnsonsbaby.gr/  για περισσότερη ενημέρωση.

Η ακόλουθη λίστα θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον ερχομό του μωρού σας:

  • Κάντε σεμινάρια. Μπορεί να είναι χρήσιμα αν είναι το πρώτο σας παιδί. Μάθετε για αυτά τα σεμινάρια στο νοσοκομείο που σκοπεύετε να γεννήσετε, από τη μαία σας, τον γυναικολόγο σας ή από φίλους.
  • Μάθετε για τον τοκετό και τις επιλογές γέννας.
  • Επιλέξτε έναν παιδίατρο. Περίπου 3 μήνες πριν γεννήσετε, αρχίστε να φτιάχνετε μια λίστα από υποψήφιους παιδιάτρους. Ρωτήστε ονόματα από φίλους, συγγενείς, γείτονες και συναδέλφους με παιδιά. Ακόμη και ο γυναικολόγος σας ή η μαία σας μπορούν να σας προτείνουν κάποιον. Αν είναι δυνατόν, κανονίστε ένα ραντεβού πριν γεννήσετε.
  • Φτιάξτε μια λίστα με τα τηλέφωνα των φίλων και των συγγενών που θέλετε να ενημερώσετε.
  • Φτιάξτε τη βαλίτσα σας για το νοσοκομείο. Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας:

-Νυχτικό και παντόφλες.
-Χτένα και οδοντόβουρτσα. Μην ξεχάσετε και πράγματα που ίσως χρειαστεί ο μπαμπάς (π.χ. μια αλλαξιά ρούχα). 
-Ρούχα για την επιστροφή σας στο σπίτι. Διαλέξτε ρούχα που φορούσατε στη μέση της εγκυμοσύνης σας ή αργότερα.
-Ρούχα για το μωρό σας: φανελάκι, φορμάκι και ένα ρούχο που έχει κουμπάκια.
-Κουβερτάκι (ανάλογα με τη θερμοκρασία και την εποχή).
-Μωρομάντηλα.
-Κάμερα και φωτογραφική μηχανή.
-Σουτιέν θηλασμού και επιθέματα. 

  • Φροντίστε το καθισματάκι του μωρού σας να είναι τοποθετημένο σωστά πριν πάτε στο νοσοκομείο. Κάποια νοσοκομεία δεν θα επιτρέψουν να φύγει το μωρό σας αν το καθισματάκι αυτοκινήτου δεν είναι τοποθετημένο από πριν.