Η επιστροφή στην εργασία μετά από μία αποβολή μπορεί να είναι σκληρή. Ενώ μερικές γυναίκες προσπαθούν αποσπάσουν την προσοχή τους, άλλες αισθάνονται σαν να αναγκάζονται να υποκριθούν ότι ζουν μια "κανονική" ζωή για την οποία δεν είναι έτοιμες ακόμα. Η επικοινωνία με τον γιατρό σας και τον εργοδότη σας είναι βασικά στοιχεία για να προσαρμοστείτε ομαλά.

«Πόσο καιρό πρέπει να λείψω από τη δουλειά;»

Ο χρόνος που χρειάζεται να λείψετε από τη δουλειά σας εξαρτάται από πολλά πράγματα.

-Το είδος αποβολής. Δεν είναι ασυνήθιστο οι γυναίκες που είχαν πρόωρη αποβολή να χρειαστούν λίγες μόνο ημέρες για να αναρρώσουν σωματικά, ενώ μια γυναίκα που πέρασε θνησιγένεια ή καισαρική θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

-Το είδος δουλειάς. Εάν κάνετε σωματικά απαιτητική εργασία που απαιτεί να σηκώνετε βάρη, θα χρειαστεί να αναρρώσετε για περισσότερο καιρό πριν επιστρέψετε στην εργασία.

-Η πολιτική της εταιρείας. Παρόλο που πολλοί εργοδότες αφουγκράζονται τους θλιμμένους γονείς, δεν είναι όλοι τους πρόθυμοι να κανονίσουν μια πιο ευέλικτη για εσάς ημερομηνία επιστροφής ή να παρατείνουν την άδειά σας πέρα ​​από την αναρρωτική άδεια.

-Οι προσωπικές σας ανάγκες. Κάθε γυναίκα έχει τις δικές της απαιτήσεις για το πόσο χρόνο χρειάζεται.

Μιλήστε στον εργοδότη σας

Εάν μια αποβολή συμβεί στους πρώτους δύο μήνες κύησης, κανένας από τους συναδέλφους σας δεν μπορεί να γνωρίζει ότι ήσαστε έγκυος. Όσο δελεαστικό και αν είναι να δηλώσετε το συμβάν ως τυπική ασθένεια, καλό είναι να μοιραστείτε την εμπειρία με κάποιο άτομο από τη δουλειά που εμπιστεύεστε.

Πρώτα από όλα, υπάρχει πιθανότητα να έχετε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής σας που απαιτούν περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Αν ο προϊστάμενός σας είναι ήδη ενήμερος για την κατάστασή σας, θα είναι ευκολότερο να ζητήσετε περισσότερο χρόνο, αν είναι απαραίτητο.

Τέλος, αν διαπιστώσετε ότι είστε συναισθηματικά απροετοίμαστες για να επιστρέψετε στη δουλειά, θα ήταν χρήσιμο να έχετε έναν «σύμμαχο» στο χώρο εργασίας σας. Θα χρειαστείτε λίγα λεπτά με τον εαυτό σας για να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας ή ίσως χρειαστεί να φύγετε νωρίτερα. Το αφεντικό σας μπορεί να είναι πολύ πιο δεκτικό αν γνωρίζει τι περνάτε.

Πληροφορίες

Εξαρτάται από το πόσα θέλετε οι συνεργάτες σας να γνωρίζουν για την αποβολή σας. Εάν είχατε ήδη μοιραστεί τα νέα της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να είναι πιο εύκολο να πει κάποιος σε όλους για την αποβολή σας από ό, τι επιτρέπεται, και να εξαπλωθούν οι φήμες. Ωστόσο, εάν η εγκυμοσύνη σας ήταν ακόμα στα αρχικά στάδια και δεν είπατε σε κανέναν πρωτύτερα ότι έχετε μείνει έγκυος, δεν χρειάζεται να πείτε σε κανέναν κάτι που δεν θέλετε να μοιραστείτε.

Εάν αποφασίσετε να μοιραστείτε την ιστορία σας, να είστε σαφής.

-Χρησιμοποιήστε τον ακριβή ιατρικό όρο για το είδος αποβολής.

-Να είστε ξεκάθαρες σχετικά με τον θέλετε να το συζητήσετε

Να είστε έτοιμες, ότι δεν θα σεβαστούν όλοι τις επιθυμίες σας σχετικά με το αν θέλετε να μιλήσετε ή να μην μιλήσετε για την αποβολή σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να ζητήσετε από έναν συνάδελφε να είναι πιο προσεκτικός, πείτε το στον προϊστάμενο ή σε κάποιον από το τμήμα προσωπικού.

Σταδιακή επιστροφή

Εάν ο εργοδότης σας είναι πρόθυμος, θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της σταδιακής επιστροφής στην εργασία. Ίσως αρχίσετε να εργάζεστε από το σπίτι. Στη συνέχεια, επιστρέψτε για μια ημέρα πειραματικά, πριν από την εκτέλεση του κανονικού χρονοδιαγράμματος.

Πρακτικές συμβουλές

-Δημιουργία λίστας υποχρεώσεων. Όταν επιστρέψετε, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθείτε από το συνηθισμένο. Κρατάτε ένα τετραδιάκι και σημειώνετε αυτά που χρειάζεται να θυμάστε και δημιουργήστε μια λίστα υποχρεώσεων, για να βεβαιωθείτε ότι φέρνετε εις πέρας τα καθήκοντά σας.

-Ορίστε τουλάχιστον μία πηγή υποστήριξης. Διαλέξτε έναν φίλο, είτε στη δουλειά σας είτε από την προσωπική σας ζωή, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε οποιαδήποτε στιγμή, εάν νιώσετε πολύ ευάλωτη. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα λεπτά υποστήριξης.

-Κάντε ένα εφεδρικό σχέδιο. Παρόλο που δεν πρέπει να επιστρέψετε στη δουλειά πριν αναρρώσετε πλήρως, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τα βρείτε πιο σκούρα από ό, τι περιμένατε. Πριν επιστρέψετε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να σας παραλάβει, εάν είναι απαραίτητο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου