Μήπως οι πονοκέφαλοι που σας ταλαιπωρούν οφείλονται σε εσάς; Ειδικοί σχετίζουν τους πονοκέφαλους με τον τρόπο ζωής σας (π.χ τη διατροφή, τον ύπνο κ.ά).

Oι πονοκέφαλοι είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη κεφαλαλγίας και παρότι μπορεί να προκληθούν από παράγοντες όπως η πείνα, η έλλειψη ύπνου και η κακή στάση του σώματος, συχνά οφείλονται πρωτίστως στο στρες. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι το στρες μας κάνει να σφίγγουμε ακούσια τους μυς μας, περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.

Εάν ο πονοκέφαλός σας σχετίζεται με το στρες, δεν χρειάζεστε παυσίπονα. Μόλις χαλαρώσετε τον αυχένα και τους ώμους σας και βρείτε μια άνετη στάση για το σώμα σας, ο πόνος θα αρχίσει να υποχωρεί.

Επίσης, αν ταλαιπωρήστε από συχνούς πονοκεφάλους, ίσως πρέπει να περιορίσετε το αλάτι που καταναλώνετε. Ερευνητές εκτιμούν ότι η μείωση του αλατιού προστατεύει από τον πονοκέφαλο, επειδή ελαττώνει την αρτηριακή πίεση, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπέρτασης.

Έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν συνδέσει τον πονοκέφαλο με την υπερκατανάλωση παυσίπονων φαρμάκων. Η κατάχρησή τους μπορεί να καταστήσει τον εγκέφαλο πιο ευαίσθητο στον πόνο, αφήνοντας τους ασθενείς ευάλωτους στην ανάπτυξη πονοκεφάλου.

Παράλληλα, ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα έχουν σχετιστεί με την πυροδότηση ημικρανίας σε πολλούς ασθενείς. Στην κατηγορία αυτή ανήκει οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη (καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά τύπου κόλα) και το τυρί.

Αλλά και ο ύπνος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Η απότομη αλλαγή της ρουτίνας μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο, διότι επηρεάζει τον υποθάλαμο – το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα