Όλοι έχουμε αισθανθεί πονοκέφαλο. Και μερικές φορές μπορεί να είναι απλά μια μικρή ενόχληση, αλλά κάποιες φορές μπορεί να μας κάνει να μην μπορούμε να σηκωθούμε όρθιοι. Και, τις περισσότερες φορές παίρνουμε ένα παυσίπονο, ελπίζοντας να βελτιώσουμε την κατάσταση. Ορισμένα παυσίπονα είναι πιο δυνατά από άλλα, και ορισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να τα καταναλώνουν απερίσκεπτα. Μήπως αξίζει να ψάξουμε πιο φυσικούς τρόπους για να καταπολεμήσουμε έναν πονοκέφαλο;

Ξεκούραση

Πολλές φορές, ένας πονοκέφαλος είναι το καλύτερο σημάδι ότι το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση. Έστω και για δέκα λεπτά.

Μικρά, τακτικά γεύματα

Ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκαλείται από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα—κάτι που μικρά, τακτικά (και υγιεινά!) γεύματα μπορούν να προλάβουν από το να συμβεί.

Κρύα κομπρέσα στο μέτωπο

Μπορεί να μας ανακουφίσει, αλλά μπορεί να κάνει και τον πονοκέφαλο να εξαφανιστεί. Αν ο εγκέφαλός μας στρέψει την προσοχή του στην αίσθηση του κρύου, δεν θα σκεφτόμαστε τον πόνο.

Ένα ζεστό ντους

Μπορεί οι κρύες κομπρέσες να είναι αποτελεσματικές, αλλά για ορισμένους ανθρώπους, ένα ζεστό ντους λύνει το πρόβλημα. Αν ξυπνήσετε με πονοκέφαλο, μια κούπα καφέ, ένα καλό πρωινό κι ένα ζεστό ντους θα σας ανακουφίσουν.

Ένα μασάζ

Η πιεσοθεραπεία έχει αποδειχθεί μέσα από πολλές μελέτες αποτελεσματική για την ανακούφιση από τους πόνους, και ο πονοκέφαλος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Λιγότερο αλκοόλ

Ναι, αν ο πονοκέφαλός σας οφείλεται στο γεγονός ότι το παρακάνατε το προηγούμενο βράδυ, τότε πρέπει να θυμάστε ότι το αλκοόλ καταναλώνεται με μέτρο.

Ενυδάτωση

Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι από τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης. Συνεπώς, αναρωτηθείτε: πότε ήταν το τελευταίο σας ποτήρι με νερό;

Διαχείριση στρες

Το αυξημένο στρες μπορεί με την σειρά του να αυξήσει σε τεράστιο βαθμό την πιθανότητα πονοκεφάλων—ή και ημικρανιών.

Λίγος καφές

Το αναφέραμε και πριν, αλλά αν είστε από τους ανθρώπους που αγαπούν τον καφέ, μια μικρή κούπα σκέτου καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο.

Όχι άλλος υπολογιστής

Ειδικά αν δουλεύετε σε γραφείο, το να κάθεστε μπροστά από τον υπολογιστή για πολλές ώρες αυξάνει τον κίνδυνο πονοκεφάλου. Κάντε τακτικά διαλείμματα.

Μακριά από τον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ειδικά σε άτομα που είναι ευαίσθητα. Να θυμάστε πάντα το αντηλιακό, και να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

Γυμναζόμαστε τακτικά

Μπορεί να μην σας ακούγεται σαν καλή ιδέα να γυμναστείτε όταν χτυπάει ο πονοκέφαλος, αλλά μπορεί να βοηθήσει. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, η τακτική γυμναστική μπορεί να ελαττώσει την συχνότητα των πονοκεφάλων σας.

Όχι άλλες τσίχλες

Αν έχετε την συνήθεια να μασάτε συχνά τσίχλα, αυτό μπορεί να σας προκαλεί πονοκεφάλους, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ από το 2014. Δοκιμάστε να σταματήσετε για λίγο καιρό, και δείτε αν οι πονοκέφαλοι υποχωρούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο