Πολλά μωρά γκρινιάζουν και έχουν πολλά σάλια για αρκετές εβδομάδες ή μήνες, προτού εμφανίσουν το πρώτο δοντάκι. Καθώς τα δόντια του μωρού πιέζουν για να βγουν στην επιφάνεια, ερεθίζουν, πρήζουν και προκαλούν φλεγμονή στα ούλα. Γι’ αυτό το λόγο είναι πιθανό το μωρό να απορρίπτει το στήθος ή το μπιμπερό. Με το ρούφηγμα εμφανίζεται περισσότερο αίμα στις πρησμένες περιοχές, κάνοντας τις ιδιαίτερα ευαίσθητες. Δοκιμάστε να τρίψετε απαλά τα ούλα του πριν το ταΐσετε, για να μουδιάσετε προσωρινά τον πόνο. Το μωράκι ίσως αρχίσει να δαγκώνει πράγματα, πολύ πριν εμφανιστεί το πρώτο του δοντάκι.

Είναι πολύ δύσκολο να βλέπουμε το μωρό να είναι ανήσυχο για οποιονδήποτε λόγο, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να το βοηθήσουμε να βιώσει πιο ανώδυνα αυτήν την εμπειρία. Για να μετριάσετε την ανησυχία του, δώστε του κάτι να μασήσει, όπως ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι για δόντια, ή μια πετσέτα, βρεγμένη με κρύο νερό. Αν το μωρό είναι αρκετά μεγάλο για στέρεα τροφή, ίσως ανακουφιστεί από το μάσημα κρύων τροφών, όπως φρουτόκρεμα ή γιαούρτι. Οτιδήποτε παγωμένο μπορεί να μουδιάσει τον πόνο προσωρινά. Ένας άλλος τρόπος για να το βοηθήσετε να ανακουφιστεί είναι να του δώσετε ένα σκληρό μπισκοτάκι για μάσημα, χωρίς γλυκαντικές ουσίες. Αποφύγετε τα καρότα και τα γλειφιτζούρια, καθώς με αυτά είναι πιο εύκολο να πνιγεί.

Βεβαιωθείτε πως το μωρό κοιμάται, όσο χρειάζεται, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Φροντίστε να ακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα κάθε βράδυ, ώστε να κοιμάται καλύτερα. Το JOHNSON'S® έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ύπνου, το οποίο είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως βοηθά το μωρό να κοιμηθεί καλύτερα. Ένα ζεστό μπάνιο και ένα χαλαρωτικό μασάζ με τα προϊόντα JOHNSON’S® BEDTIME BATH™και JOHNSON’S® BEDTIME LOTION™ θα καθαρίσει και θα ενυδατώσει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας, ενώ και η ατμόσφαιρα θα είναι πιο χαλαρή. Τα JOHNSON’S® BEDTIME BATH™ και JOHNSON’S® BEDTIME LOTION™ περιέχουν NATURALCALM™, ένα μοναδικό μείγμα απαλών συστατικών και χαλαρωτικών αρωμάτων που θα βοηθήσουν το μωρό να κοιμηθεί καλύτερα.

Η εμφάνιση των πρώτων δοντιών είναι κάτι συναρπαστικό. Σύντομα το χαμόγελου του μωρού σας θα γεμίσει με άσπρα μαργαριτάρια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;