Όταν σκεφτόσασταν το μωρό σας, σίγουρα δεν είχατε ποτέ φανταστεί ότι θα είχε άσπρες νιφάδες στο κεφαλάκι του, που μοιάζουν με πιτυρίδα. Αλλά το μωρό σας πραγματικά μπορεί να παρουσιάσει άσπρες νιφάδες στο κεφάλι του και στα φρύδια. Αυτό ονομάζεται νινίδα, ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι ένα είδος εξανθήματος που είναι πάρα πολύ συνηθισμένο στα νεογέννητα. Συνήθως εμφανίζεται τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού και εξαφανίζεται μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες. Συνήθως εξαφανίζεται ολοκληρωτικά όταν το μωρό σας είναι περίπου 12 μηνών.

Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό, μην προσπαθήσετε να την αφαιρέσετε με τα νύχια σας από το κεφαλάκι του! Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τη νινίδα είναι κάνοντας στο μωρό σας μασάζ με κάποιο βρεφικό λαδάκι, όπως το JOHNSON'S® Baby Oil, στο κεφαλάκι και στα μαλλιά του.

Αφήστε το λαδάκι για μερικά λεπτά για να μαλακώσει η περιοχή. Μετά, αφαιρέστε το με ένα πολύ μαλακό σφουγγαράκι και καθαρίστε το κεφάλι του με ένα απαλό σαμπουάν που δεν θα το τσούξει στα μάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό αφρόλουτρο και σαμπουάν όπως το JOHNSON'S® Baby Top-to-Toe™ Wash ή αν το μωρό σας έχει πολλά μαλλιά μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το JOHNSON'S® Baby Shampoo.

Βάλτε λίγο πάνω σε ένα σφουγγαράκι και αφαιρέστε με κυκλικές κινήσεις τη νινίδα και το λάδι από το κεφάλι του μωρού σας. Αν και η νινίδα μπορεί να είναι λίγο αντιαισθητική, δεν κάνει κακό στο μωρό σας.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη νινίδα, ή απλώνεται σε άλλες περιοχές του σώματος, καλέστε τον παιδίατρό σας.

Να θυμάστε να είστε πολύ προσεκτικές όταν κάνετε μασάζ ή πλένετε την περιοχή που ξεφλουδίζει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις