Του Φίλιππου Ζάχαρη

Πολλά είναι τα προσφερόμενα προγράμματα Υγείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Τα πακέτα διαφέρουν από ασφαλιστική σε ασφαλιστική, ενώ στόχος είναι η ολοένα και μεγαλύτερη προσέλκυση πελατών, με ελκυστικές τιμές και οικονομικές προσφορές.

Ωστόσο, για πολλούς η ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη παραμένει μακρινό όνειρο λόγω των μεγάλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αλλά και της παρατεταμένης λιτότητας. Ας δούμε ενδεικτικά μερικά από τα προγράμματα Υγείας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, το κόστος νοσηλείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα συμβεβλημένα νοσοκομεία και τι προβλέπεται κατά περίπτωση.

Interamerican - anytime : πρόγραμμα Value

Το πρόγραμμα καλύπτει απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές (Υγεία, Μετροπόλιταν, Ωνάσειο, Ευρωκλινική, κλπ) σε δίκλινο δωμάτιο μέχρι 500.000 ευρώ ετησίως. Το ποσοστό συμμετοχής στα συνολικά έξοδα νοσηλείας είναι 1.500 ευρώ ή 750 ή 750 ευρώ αν η νοσηλεία πραγματοποιηθεί στην Αθηναϊκή Mediclinic.

Σε περίπτωση συμμετοχής ΕΟΠΥΥ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, η συμμετοχή σύμφωνα με το πρόγραμμα μειώνεται ή και μηδενίζεται. Υπάρχει 100% κάλυψη νοσηλείας στην Ελλάδα σε περιπτώσεις καρκίνου, εγκεφαλικού και εμφράγματος, 100% κάλυψη νοσηλείας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα, καθώς και ημερήσιο επίδομα νοσηλείας ή χειρουργικής επέμβασης μέχρι και πέντε μέρες το χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα σε δίκλινο δωμάτιο χωρίς συμμετοχή.

Το επίδομα ανέρχεται σε 500 ευρώ ημερησίως σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης, και 250 ευρώ σε μη χειρουργική επέμβαση. Το πρόγραμμα παρέχει επίσης δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς ειδικότητας Γενικής ιατρικής ή Παιδιάτρους στις ιδιόκτητες υποδομές της INTERAMERICAN, άμεση ιατρική βοήθεια στην 24ωρη «Γραμμή Υγείας 1010», υγειονομική μεταφορά και αερομεταφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό, πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο γιατρών «Best doctors», 40% έκπτωση σε όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις στις ιδιόκτητες υποδομές της INTERAMERICAN και 30% έκπτωση για απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, στις ιδιόκτητες υποδομές της INTERAMERICAN.

* Eπικοινωνία: 801130000

Εθνική: protect

Το Protect- Προλαμβάνω σχεδιάστηκε με στόχο την πρόληψη και παροχή πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Απευθύνεται σε ενήλικες έως 75 ετών και η ασφάλιση παρέχεται χωρίς έλεγχο υγείας. Περιλαμβάνει ετήσιο έλεγχο υγείας (check-up), μεγάλες εκπτώσεις σε πλήθος διαγνωστικών εξετάσεων στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα, καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας.

Οι καλύψεις που παρέχονται

  • Ετήσιος προληπτικός έλεγχος (check-up)
  • Κάλυψη εξόδων διαγνωστικών εξετάσεων
  • Ασφάλιση ζωής

Επιπλέον δωρεάν παροχές

  • Πρόσβαση στο δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών με προνομιακούς όρους
  • Δωρεάν πρόσβαση στο ιατρικό τηλεφωνικό κέντρο

*Επικοινωνία: 18189

Metlife : ABC Health Care 2015 Ε


Το πρόγραμμα προσφέρει την δυνατότητα αποτελεσματικής αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων κάλυψης των ασφαλισμένων, καθώς και τη δυνατότητα για κάλυψη υψηλού επιπέδου ιδιωτικής νοσηλείας, απευθυνόμενο σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ABC Health Care E είναι το υψηλό κεφάλαιο κάλυψης μέχρι €500.000 ετησίως, η δυνατότητα επιλογής επιπέδου νοσηλείας (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο), καθώς και η αξιοποίηση των προνομίων του συστήματος υγείας της MetLife, του Advanced Benefit Club . Προβλέπεται επίσης δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στη συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας, διαμορφώνοντας το κόστος του προγράμματος.

Ανάλογα με τις ανάγκες, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει ένα πρόγραμμα στο οποίο η δική του συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας θα είναι € 1.500 (ή € 3.000 εάν πρόκειται για πρόγραμμα με πιο προσιτό ασφάλιστρο) στα νοσοκομεία του δικτύου Αdvanced Benefit Club της MetLife, που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της χώρας.

Επιπλέον, παρέχεται και ένα πρόγραμμα με συμμετοχή μ € 1.000, για νοσηλεία αποκλειστικά στα νοσοκομεία του δικτύου ABC. Σε περίπτωση συμμετοχής του κοινωνικού φορέα στην κάλυψη των εξόδων νοσηλείας, έχει προβλεφθεί η ισόποση μείωση της συμμετοχής του ασφαλισμένου. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα άμεσης δεύτερης ιατρικής γνώμης μέσω του δικτύου της WorldCare και της συνεργασίας με τα νοσοκομεία Massachusetts General Hospital, Brigham and Women’s Hospital, Children’s Hospital Boston και Mayo Clinic.

* Επικοινωνία: 210 8787000

Generali : medical prime

To πρόγραμμα της Generali – medical prime καλύπτει σε περίπτωση εισαγωγής σε συμβεβλημένα νοσηλευτήρια όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία (φάρμακα, εργαστηριακές αναλύσεις, ακτινολογικές εξετάσεις, αμοιβές νοσοκόμων, επίδεσμοι, νάρθηκες), καθώς και αμοιβή χειρουργού και αναισθησιολόγου.

Σε περίπτωση εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, καλύπτει ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες, 24 ώρες το 24ωρο, διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα συμβεβλημένα Νοσοκομεία και Πολυϊατρεία. ετήσιο check-up, καθώς και εξειδικευμένα πακέτα ελέγχου υγείας Στο medical prime προβλέπεται επίσης κάλυψη νοσηλείας τοκετού, κάλυψη σε γνωστές προϋπάρχουσες παθήσεις, συγγενείς παθήσεις, επεμβάσεις αισθητική και θεραπείες / επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

*Επικοινωνία: τηλ. 210 8096 400

Allianz: prestige

Το πρόγραμμα καλύπτει νοσηλείες εκτός από Ελλάδα και Εξωτερικό σε ΗΠΑ και Καναδά, οικονομικό κίνητρο στην περίπτωση χρήσης και άλλου ασφαλιστικού φορέα στα έξοδα νοσηλείας, αλλά και σημαντικές εκπτώσεις σε εξαρτώμενα μέλη. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα επιλογής υψηλών θέσεων νοσηλείας.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στα έξοδα συμμετοχής από 20% - 100% κάλυψη από την ασφαλιστική. Καλύπτονται τα έξοδα νοσηλείας που αφορούν σε δωμάτιο και τροφή, φάρμακα, αμοιβές ιατρών, υλικά, προσθετικές συσκευές, έξοδα χειρουργείου, διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, ασθενοφόρο, αποκλειστική νοσοκόμα κ.α.

Για παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών, προβλέπεται η κάλυψη των εξόδων παραμονής ενός συνοδού-γονέα εντός του νοσοκομείου. Σε περίπτωση νοσηλείας χωρίς διανυκτέρευση, καλύπτονται τα έξοδα που αφορούν αποκλειστικά σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενδοσκοπήσεις, χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.

Καλύπτονται τα «Προ - νοσοκομειακά έξοδα» έως και 3 μήνες πριν την νοσηλεία καθώς και τα «Μετά – νοσοκομειακά έξοδα» έως και 2 μήνες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Τέλος, προβλέπεται απεριόριστος αριθμός επισκέψεων σε γιατρούς του δικτύου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ στην περίπτωση τοκετού καταβάλλεται το επίδομα που προβλέπεται στις καλύψεις του προγράμματος που έχει επιλεγεί.

*Επικοινωνία: 210 69 05 500

AΧΑ ασφαλιστική: πρόγραμμα Medi συν

Το πρόγραμμα καλύπτει το 100% της δαπάνης νοσηλείας (έως του ποσού που αναφέρεται στην περιγραφή του προγράμματος) σε περίπτωση νοσηλείας στην Ελλάδα, σε λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελβετία. Επιπλέον, καλύπτεται το 80% για νοσηλεία σε Αμερική, Καναδά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε περίπτωση νοσηλείας, παρέχεται πλήρη κάλυψη των αναγνωρισμένων εξόδων νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών ιατρών.

Προβλέπεται επίσης απευθείας εξόφληση των αναγνωρισμένων εξόδων νοσηλείας σας, εάν επιλεγεί η νοσηλεία σε συμβεβλημένο νοσηλευτήριο (περισσότερα από 20 συμβεβλημένα νοσηλευτήρια).

Επιπλέον, όποιο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας και εάν επιλεγεί, προβλέπεται κάλυψη αμοιβών χειρουργού και αναισθησιολόγου, πλήρης κάλυψη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, κάλυψη αποκλειστικής νοσοκόμας, κάλυψη συνοδείας γονέα, έξοδα επείγουσας αερομεταφορά, έξοδα μεταφοράς με ασθενοφόρο και 24ωρη Γραμμή Υγείας.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος ασφάλειας υγείας Medi συν που έχει επιλεγεί, με την προσθήκη κάλυψης δαπανών εξωνοσοκομειακών παροχών. Έτσι, με προσιτό κόστος ασφαλίστρων μπορεί να υπάρξει κάλυψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης που παρέχονται από τα προγράμματα "Mediσυν Care" και "Εξωνοσοκομειακή Φροντίδα".

*Επικοινωνία: 801 111 222 333

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα