Αν υποφέρετε από εκείνα τα λεπτά αντιαισθητικά σημαδάκια στα πόδια, τις ονομαζόμενες ευρυαγγείες, και σας ενοχλούν ιδιαίτερα, η λύση για να απαλλαγείτε υπάρχει.

Οι ενοχλητικές ευρυαγγείες, γενικά δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά καμία γυναίκα δεν τις θέλει να υπάρχουν στην επιδερμίδα της. Είναι μικρά σημάδια, ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα και οφείλονται σε ένα δίκτυο τριχοειδών, ενώ δεν αποτελούν κυκλοφορικό πρόβλημα. Η μορφή των ευρυαγγειών είναι κόκκινα και μπλέ μικρά αγγεία, χωρίς συμπτώματα, σε αντίθεής με τους κιρσούς που μπορούν να παρουσιάζουν και θρόμβωση, ενώ τα συμπτώματά τους είναι πρήξιμο, βάρος, πόνος κλπ.

Οι ευραγγείες παρουσιάζονται συνήθως στα πόδια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν και στο πρόσωπο, αλλά και το λαιμό. Μεταξύ των αιτίων που τις προκαλούν ενοχοποιούνται η εγκυμοσύνη, τραυματισμοί, αλλά και η ηλικία.

Τις ευρυαγγείες μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με κάποιες μεθόδους αισθητικής παρέμβασης, ως εξής:

-Μπορείτε να αναζητήσετε θεραπεία με laser. Εφαρμόζεται σε συσκευή laser, ειδική για τη θεραπεία και το αποτέλεσμα σε μικρής έκτασης ευρυαγγείες είναι αρκετά ικανοποιητικό.

-Μια άλλη θεραπεία ευρείας αποδοχής από τις γυναίκες, είναι η σκληροθεραπεία, η οποία εφαρμόζεται με έγχυση ουσιών με ενέσεις μέσα στις ευρυαγγείες. Συνηθίζεται όταν το πρόβλημα είναι σε μεγαλύτερη έκταση.

Πολύ συχνά οι ειδικοί μπορούν να συνδυάσουν και τις δύο θεραπείες, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο για καλύτερα αποτελέσματα. Οι ευρυαγγείες με την εφαρμογή των παραπάνω θεραπειών, συνήθως εξαφανίζονται εντελώς. Για το πρόσωπο όμως, η θεραπεία που προτιμάται είναι μόνο εκείνη με συσκευή laser, δεδομένου ότι θεωρείται ασφαλέστερη και τα αποτελέσματα στις ευαίσθητες αυτές περιοχές, είναι καλύτερα.

Μετά τις παραπάνω εφαρμογές, οι ευρυαγγείες μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι αποκλείεται να εμφανιστούν ξανά μετά από χρόνια. Για το πρόσωπο, οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι σχετικά λίγες, ενώ στα πόδια χρειάζονται σχετικά περισσότερες.

Η διαδικασία θεραπείας είναι σχετικά ανώδυνη και μοιάζει με ένα μικρό τσίμπημα. Τις πρώτες ημέρες και για περίπου μια εβδομάδα, τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται θα είναι ελαφρώς ερεθισμένα, ενώ το άτομο που έχει υποβληθεί στη θεραπεία, θα μπορεί άνετα να εκτελέσει τα καθήκοντά του, ενώ αποκλείονται πληγές, αιμορραγία ή επίδεσμοι.

Μετά τη θεραπεία, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες του γιατρού και να τοποθετείται ισχυρή αντιηλιακή κρέμα στα εκτεθειμένα στον ήλιο σημεία.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]