Μελέτες που έγιναν πρόσφατα, ανέδειξαν ότι και οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι έχουν και αυτοί τα προβλήματα υγείας τους, με πιθανότητες να εκδηλώνουν με τον ίδιο τρόπο, όπως οι ευτραφείς, διαβήτη, καρδιοπάθεια κλπ.

Το να έχει κάποιος πολύ χαμηλό σωματικό βάρος λένε οι επιστήμονες, είναι πολλές φορές επικίνδυνο, γιατί μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό σε δύσκολες καταστάσεις.

Η μόδα που εμφανίζουν τα σημερινά μοντέλα, το skinny, λιπόσαρκο ή απλά πολύ αδύνατο σώμα, σημαίνει πολύ χαμηλό δείκτη μάζας
σώματος και χαμηλός θεωρείται αυτός που είναι κάτω από 18,5. ´Ενας διαιτολόγος θα σας βοηθήσει να τον μετρήσετε εάν σας ενδιαφέρει, με το σωστό τρόπο.

Για την αδύνατη σιλουέτα που έχουν οι "τυχεροί", όπως πολύ συχνά τους θεωρούμε, ευθύνεται ένα γονίδιο. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι είναι και οι πιο υγιείς, έρχονται οι επιστήμονες να ανατρέψουν αυτήν τη θεωρία.

Σε μετρήσεις που έγιναν, πολύ αδύνατοι άνθρωποι βρέθηκαν να έχουν αρκετά συχνά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους, ο μεταβολισμός τους να μη λειτουργεί σωστά, ενώ συχνά παρουσίαζαν διαβήτη ή καρδιοπάθεια.
Επίσης ερευνητές έχουν επισημάνει, ότι οι άνθρωποι που φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο, ενδέχεται να αποθηκεύουν λίπος εσωτερικά μόνο, σε σημεία γύρω από το ήπαρ ή την καρδιά.

Πολλά προβλήματα υγείας των αδύνατων ανθρώπων, οφείλεται στο βάρος τους και μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται εύκολα. ‘Όλοι θεωρούμε ότι το πάχος είναι σχεδόν πάντα υπεύθυνο για θέματα υγείας, αγνοώντας ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα υπερβολικά αδύνατα άτομα.

Οι κίνδυνοι και τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με ελλιποβαρή άτομα, μπορεί να είναι

-Καρδιοπάθεια και αρθρίτιδα.

-Κατάγματα, ειδικά στις αδύνατες γυναίκες μετά
την εμμηνόπαυση.

-Προβλήματα στην εγκυμοσύνη, όπως μια πιθανή
αποβολή κατά το πρώτο τρίμηνο της κυήσεως.

-Κατάθλιψη και ψυχολογικά προβλήματα, ειδικά
στους άντρες που έχουν πολύ χαμηλό βάρος.

-Αναπνευστικά προβλήματα, ιδιαίτερα στις
αδύνατες ηλικιωμένες γυναίκες, όπως βρογχίτιδα, πνευμονία, άσθμα.

-Ατυχήματα κατά την οδήγηση, λόγω ελλείψεως του
απαραίτητου σωματικού λίπους που θα ελαττώσει τις συνέπειες ενός τροχαίου κατά
την πρόσκρουση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα