Στην αρχή διογκώνεται η κοιλιά, μετά αρχίζει το κάψιμο πίσω από το στέρνο και εσείς προσπαθείτε να απαλλαγείτε από το βάρος με κάθε τρόπο.Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της δυσπεψίας. Στην πραγματικότητα, ο οργανισμός αντιδρά στον μεγάλο όγκο του φαγητού.

Ο μηχανισμός της δυσπεψίας έπειτα από ένα μεγάλο γεύμα, αρχίζει με τη διαστολή του στομάχου από τη μεγάλη ποσότητα φαγητού και ποτού που πέφτει μέσα του.Το στομάχι παράγει μεγαλύτερες ποσότητες γαστρικών οξέων για να πέψει την τροφή. Ορισμένα συστατικά του γεύματος, χαλαρώνουν τον μυ που είναι στο άνοιγμα της συνδέσης του στομάχου με τον οισοφάγο με αποτέλεσμα να αρχίζουν οι καούρες.

Πώς θα αποφύγετε όλο αυτό το βάρος; Η εύκολη απάντηση είναι να προσέχετε τις ποσόσητες φαγητού που καταναλώνετε.Επίσης εάν γνωρίζετε πως κάποιο φαγητό σας πειράζει, αποφύγετε να το καταναλώσετε. Εάν έχετε πεπτικά προβλήματα, πριν επιδοθείτε στη γαστρονομική ασυδοξία πάρτε το φάρμακο για το στομάχι που σας έχει χορηγήσει ο γιατρός και το οποίο θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα στο στομάχι. Αλλά και κατα τη διάρκεια του γεύματος μπορείτε να πάρετε ορισμένες στοιχειώδεις προφυλάξεις.

Για παράδειγμα, αποφύγετε την πέτσα και τα ορατά λίπη από τα κρέατα. Αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής, να προτιμάτε τα κρέατα που έχουν ψηθεί στη σχάρα ή στη σούβλα από αυτά του φούρνου, της γάστρας κ.τ.λ.Έχετε πάντα στο τραπεζί σαλάτες στο γεύμα, όχι ντεκόρ, αλλα να τις "τιμάτε" με την προτίμηση πριν από τα άλλα φαγητά. Καλά είναι τα φρούτα αλλά έχουν την ώρα τους...

Καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση φρούτων αμέσως μετά το φαγητό, διότι τα συστατικά των φρούτων απορροφώνται με διαφορετικό ρυθμό από αυτά του κρέατος και των άλλων φαγητών και αυτή η διαφορά μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία.Το πιο σημαντικό είναι φυσικά να πίνετε άφθονο νερό.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα