Πρόκειται για μια θεραπεία σώματος που μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλά σημεία του σώματος προσφέροντας αδυνάτισμα, σύσφιξη και γλυπτική σώματος.

Το BodyTite βασισμένο στη μέθοδο RFAL (Radio Frequency Assisted Liposuction) διαλύει τα λιποκύτταρα μέσω της ενέργειας των Ραδιοσυχνοτήτων (RF). Προκαλεί ταυτόχρονη αιμόσταση στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία μειώνει την αιμορραγία, τις μετεγχειρητικές εκχυμώσεις και τα τραυματικά οιδήματα που σχετίζονται με την παραδοσιακή τεχνική λιποαναρρόφησης.

Κατά την εφαρμογή με το Body Tite η ενέργεια που διοχετεύεται μέσω των ραδιοσυχνοτήτων RF, έχει εξελιχθεί προκειμένου να θερμάνει απευθείας τα υποδόρια στρώματα της δερμίδας, από μέσα προς τα έξω, γεγονός που αποτελεί και βασικό στόχο για να επιτευχθεί η δερματική σύσφιγξη.

Μέσω μιας εσωτερικής κάνουλας η ενέργεια RF μεταφέρεται σε ένα εξωτερικό ηλεκτρόδιο με αποτέλεσμα την αιμόσταση του λίπους, των αγγείων και του ινώδους ιστού.

Παράλληλα, επιφέρεται ελεγχόμενη και προοδευτική θέρμανση της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού και αναρρόφηση αυτού, όπου έχει ήδη προκληθεί αιμόσταση. Ο ιστός που έχει υποβληθεί σε αιμόσταση και ρευστοποίηση αναρροφάται, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική σύσφιγξη και αναδιαμόρφωση της περιοχής.

Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει το σύστημα BodyTite είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλες περιοχές μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο συγκριτικά με τις συσκευές laser λιποαναρρόφησης.

Οι περιοχές θεραπείας του Bodytite περιλαμβάνουν την κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των γονάτων, τους βραχίονες κι άλλες περιοχές όπου υπάρχει περιττή συσσώρευση λίπους. Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια ασφαλή, γρήγορη, σχεδόν αναίμακτη και ανώδυνη λύση, ιδανική για την διαμόρφωση της σιλουέτας σας.

Η λιποαναρρόφηση με Bodytite μπορεί να πραγματοποιηθεί με ολική και με τοπική αναισθησία. Μετά την θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας και σιγά σιγά μέσα στις επόμενες ημέρες να επανέλθετε σταδιακά στις καθημερινές σας δραστηριότητες – αποφεύγοντας τουλάχιστον κατά τις πρώτες μέρες την έντονη σωματική άσκηση.

Είναι απαραίτητο για 2-4 εβδομάδες μετά να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ. Τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά, με σταδιακά συνεχή βελτίωση για διάστημα 6-12 εβδομάδων μετά το τέλος της θεραπείας.

Ο Δρ. Απόστολος Γαϊτάνης είναι ένας από τους λίγους πλαστικούς χειρουργούς που εφαρμόζουν τη μέθοδο Body Tite αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Στο παρακάτω video ο ιατρός μας εξηγεί πώς εφαρμόζεται η μέθοδος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
FAMAR: Νέες Επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Τι παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους
Nέος Κώδικας Φαρμακευτικής Δεοντολογίας