Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που προσφέρει πιο μεγάλο και όμορφο στήθος σε κάθε γυναίκα που το επιθυμεί. Όταν το μέγεθος του μαστού δεν είναι αρκετά μεγάλο, γεγονός που συνήθως είναι γενετής, μια γυναίκα μπορεί να προχωρήσει σε αυξητική στήθους.

Το όφελος της γυναίκας από μια τέτοια επέμβαση είναι: Αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα ως προς το μέγεθος και το σχήμα του στήθους.

Ψυχική ανακούφιση, εφόσον λειτουργούσε καταπιεστικά για την ψυχολογία η ύπαρξη πολύ μικρού στήθους. Τα ενθέματα σιλικόνης είναι απολύτως ασφαλή για τον οργανισμό. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχτεί μετά από 25 περίπου χρόνια χρήσης τους.

Μετά τις κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στη σιλικόνη κατά το παρελθόν, υπήρξε μια μακρόχρονη έρευνα μέσα από την οποία φάνηκε πως δεν ευθυνόταν για όλα όσα της είχαν αποδοθεί, όπως αρθροπάθειες και καρκινογένεση.

Για να είναι ασφαλή τα ενθέματα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή της σιλικόνης μέσα σε προστατευτικό περίβλημα. Όσον αφορά τη διαδικασία της επέμβασης πραγματοποιούνται κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Οι ιατρικές αυτές εξετάσεις που πρέπει να γίνονται πριν, είναι ίδιες με αυτές που προηγούνται, προκειμένου να υποβληθείτε σε μια τοπική, χειρουργική επέμβαση ελαφριάς μορφής.

Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία. Η νοσηλεία διαρκεί 1 βράδυ συνήθως.

Κατά την επέμβαση ο χειρουργός κάνει μια μικρή τομή στην πτυχή του μαστού - στο κάτω μέρος - και δημιουργεί ένα 'χώρο' πίσω από τον μαστό της γυναίκας - χωρίς να αφαιρέσει τίποτα -, μέσα στον οποίο εισάγει τα ενθέματα. Μετά την επέμβαση χρειάζεται προστασία από έντονες μυϊκές κινήσεις για ένα διάστημα 10-15 ημερών και οπωσδήποτε χρήση ειδικού στηθόδεσμου, για να σταθεροποιηθούν τα ενθέματα στη θέση που έχουν τοποθετηθεί.

Μετά την τρίτη εβδομάδα περίπου η γυναίκα επανέρχεται κανονικά στις δραστηριότητές της.

Δεν υπάρχει όριο στο μεγάλωμα του στήθους. Εξαρτάται από την κάθε περίπτωση χωριστά, την επιθυμία της γυναίκας και την αξιολόγηση του ειδικού γιατρού. Επίσης δεν υπάρχει όριο ηλικίας από το οποίο μπορεί μια γυναίκα να υποβληθεί σε μια τέτοια επέμβαση.

Εξαρτάται και από την αξιολόγηση της συγκεκριμένης γυναίκας οργανικά, π.χ. η έναρξη της εμμήνου ρύσεως, ο βαθμός της ανάπτυξής της κ.λ.π. Ωστόσο, το πολύ μέχρι το 20ο έτος της ηλικίας ο μαστός έχει σταθεροποιηθεί. Τα σημάδια ή οι πιθανές ουλές που μπορεί να αφήνει αυτή η επέμβαση μοιάζουν μετά την επούλωση με μικρές γραμμές οι οποίες θα βρίσκονται στην πτυχή του μαστού.

Θα είναι ορατές, αλλά σε τέτοιο σημείο που δεν θα φαίνονται ιδιαίτερα. Ο πόνος είναι αισθητός, συνήθως τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα έντονος και καταπολεμείται με παυσίπονα.

Επιπλοκές όπως π.χ. κάποιες μολύνσεις, είναι πιθανό να υπάρξουν - εφόσον πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση - αλλά αντιμετωπίζονται με ειδική αγωγή. Όσον αφορά το θηλασμό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η γυναίκα μπορεί να θηλάσει κανονικά.

Στο παρακάτω video ο ιατρός μας εξηγεί πως εφαρμόζεται η μέθοδος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία