Για ν’ αντιμετωπίσουμε τα σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπό μας, μπορούμε εκτός από το facelift και την βλεφαροπλαστική να ακολουθήσουμε μια σειρά από μη επεμβατικές θεραπείες, που μπορούν να γίνουν μέσα σε μία επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

BOTOX για τις ρυτίδες σε μέτωπο & μάτια

Αν στο μέτωπό σας καθώς και στην περιοχή γύρω από τα μάτια συνοφρυώνεστε ή παρατηρείται ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες δεν θέλετε να σας ακολουθούν στις διακοπές σας δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε botox στα σημεία αυτά. Πρόκειται για μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη, όπου σε πολύ μικρές δόσεις δρα στον μύ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις.

Εφαρμόζεται και δρα τοπικά, χωρίς να απορροφάτε από τον οργανισμό. Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, που βρίσκονται στην περίοδο της ζωής τους, όπου αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης και γενικά η όψη του προσώπου τους να δείχνει πιο κουρασμένη.

Με τη βοήθεια του botox μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο και στο μέτωπο. Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες.

Ένας μικρός ερεθισμός που μπορεί να εμφανιστεί μετά την εφαρμογή, υποχωρεί μέσα στα πρώτα 30 λεπτά, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Μέσα στις επόμενες 7 - 15 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Ενώ μετά από 4 μήνες περίπου το botox αρχίζει να φεύγει από τους μυς και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Υαλουρονικό για γέμισμα και όγκο στα χείλη

Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.

Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν αμέσως μετά την έγχυση με το υαλουρονικό είναι συνήθως ένα ελαφρύ πρήξιμο, το οποίο αντιμετωπίζεται με πάγο και κατάλληλη περιποίηση του δέρματος.

Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις όπου μια γυναίκα θέλει να βελτιώσει το σχήμα των χειλιών της ή να τους δώσει όγκο λιγότερο ή περισσότερο και το αποτέλεσμα να είναι όσο γίνεται πιο φυσικό.

Το υαλουρονικό είναι καλό να αποφεύγεται όταν παρουσιάζονται διάφορα τοπικά προβλήματα στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή, όπως ενεργός έρπης, μολύνσεις ή κάποια άλλη ευαισθησία στο δέρμα. Επίσης αν υπάρχει υπερευαισθησία στο υαλουρονικό, αν η γυναίκα πάσχει από αυτοάνοσα νοσήματα, ή από ζαχαρώδη διαβήτη.

Η φυσικότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από τον τρόπο που θα γίνει η έγχυση, καθώς επίσης και στο αποτέλεσμα που επιθυμεί να έχει η κάθε γυναίκα. Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στα χείλη υποχωρεί σταδιακά μετά από 6 έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής.

Τα συστατικά που διαθέτουν τα ενέσιμα τελευταίας γενιάς είναι πολύ καλής ποιότητας και έχουν εξελιχθεί αρκετά με αποτέλεσμα να διαρκούν περισσότερο. Το υαλουρονικό οξύ εκτός από τα χείλη και τις ρινοπαρειακές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, με τη μορφή της μεσοθεραπείας για ενυδάτωση.

Ανανέωση & Ανάπλαση δέρματος με το Erbium Pixel laser

Το Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές & ρυτίδες (π.χ. «πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη.

Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης.

H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser "χαρτογραφεί" την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές.

Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που "χτυπά" η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 15-30 λεπτά περίπου, ενώ η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί αναισθησία. Η ένταση της συσκευής είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η θεραπεία μπορεί να γίνει πιο βαθιά ή πιο επιφανειακή, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών (κατά μέσο όρο 2-3 επαναλήψεις) που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 10-15 ημέρες.

Ανανέωση & σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες (Accent Laser)

Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και την εναπόθεση λίπους σε διάφορες περιοχές, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο.

Η θερμότητα που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα βοηθάει την αύξηση της κυκλοφορίας του, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα. Επίσης με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο.

Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παράγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες μονοπολικές και διπολικές. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες με την ειδική κεφαλή εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά (π.χ.

γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού). Ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από την ειδική κεφαλή πιο βαθειά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει η κάθε γυναίκα αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει την μονοπολική ή την διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Accent είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο.

Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη. Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι.

Χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν οι τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία με το Accent Laser, η ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο. Μετά την εφαρμογή το δέρμα εμφανίζει μια ελαφριά ερυθρότητα που υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Η θεραπεία διαρκεί 20-30 λεπτά περίπου, μπορεί να επαναληφθεί μετά από δύο εβδομάδες και συνολικά χρειάζονται συνήθως 5-8 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα.

Η θεραπεία με το Accent αντενδεικνύεται σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιας μορφής δερματοπάθεια, βηματοδότης, επίσης κατά της διάρκεια της θεραπείας αφαιρούνται όλα τα μεταλλικά αντικείμενα που πιθανόν να φοράει μία γυναίκα, όπως ρολόι ή κοσμήματα.

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μπορείτε μετά την εφαρμογή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν