Ποιες τεχνικές προτείνονται σε περίπτωση που υπάρχει έντονη χαλάρωση στα μπράτσα χωρίς περιττό λίπος ή κυτταρίτιδα;

Η θεραπεία θερμικής ανάπλασης δέρματος Fractora Plus είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως είναι η εσωτερική επιφάνεια στα μπράτσα αλλά και το εσωτερικό μέρος των μηρών και των γονάτων ή η περιοχή της κοιλιάς. Πρόκειται για μια νέα, μη επεμβατική μέθοδο σύσφιξης, που «επεμβαίνει» στα δύσκολα σημεία με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων.
Αν η χαλάρωση στην περιοχή των μπράτσων δεν είναι πάρα πολύ έντονη, τότε μπορεί να εφαρμοστεί το Accent. Πρόκειται για μηχάνημα που διαθέτει δύο κεφαλές, η μία μεταφέρει τη θερμότητα στους ιστούς και η άλλη συνδυάζει τη μονοπολική ραδιοσυχνότητα με μασάζ για καλύτερη λεμφική παροχέτευση.

Η θερμότητα έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται και να ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και ενισχύεται η κυκλοφορία. Η θεραπεία Accent επαναλαμβάνεται κάθε 10 μέρες περίπου. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή.

Αν υπάρχει τοπικό πάχος ή κυτταρίτιδα, αλλά όχι χαλάρωση, ποιες τεχνικές ενδείκνυνται, εκτός από την κλασική λιποαναρρόφηση;
Για την εξάλειψη του επίμονου τοπικού λίπους χωρίς χειρουργείο θα προτείνεται η Κρυολιπόλυση (Coolsculpting) by Zeltiq. Είναι η μοναδική, μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης για μόνιμα αποτελέσματα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, μέσω μιας τεχνολογίας που ονομάζεται Cryolipolysis. Η εφαρμογή του δεν περιλαμβάνει τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Στα μπράτσα πραγματοποιείται με τα χρήση της κεφαλής Cool Fit, η οποία θέτει το σώμα σε συνθήκες ελεγχόμενης ψύξης και μέσω μιας αναίμακτης διαδικασίας «διώχνει» τα λιποκύτταρα, τα αναγκάζει να μπουν σε απόπτωση, να καταστραφούν – γίνεται φαγοκυττάρωση, με φυσιολογικό βιολογικό τρόπο – και στη συνέχεια να αποβληθούν από τον οργανισμό.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται η βραχιονοπλαστική;

Όταν η χαλάρωση είναι πολύ έντονη, μόνο η πλαστική βραχιόνων μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα. Κατά την επέμβαση αφαιρείται το περίσσιο δέρμα από το εσωτερικό των μπράτσων – τόση ποσότητα δέρματος και λίπους ώστε να επιτευχθεί η ανόρθωση και να δοθεί το επιθυμητό σχήμα. Η τομή ξεκινά λίγο πάνω από το εσωτερικό του αγκώνα και καταλήγει στο εσωτερικό της μασχάλης. Η ανάρρωση πραγματοποιείται σταδιακά και για διάστημα δύο εβδομάδων η ασθενής θα χρειαστεί να φορά ελαστικό επίδεσμο. Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ελαφρού οιδήματος στα άκρα, καθώς και ήπιο μελάνιασμα, τα οποία θα υποχωρήσουν μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας. Για λίγο καιρό μετά την επέμβαση η τομή θα είναι κόκκινη, ενώ η λεπτή ουλή που μένει – η οποία συνήθως δεν είναι εμφανής, λόγω του σημείου στο οποίο γίνεται η τομή – επουλώνεται σταδιακά μέσα σε ένα χρόνο.



 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου