Αν το δέρμα σας στην περιοχή γύρω από τα μάτια παρουσιάζει χαλάρωση, δυσχρωμίες και ρυτίδες δίνοντας μια πιο κουρασμένη όψη στο πρόσωπο, τώρα μπορείτε να βελτιώσετε αυτή την εικόνα με τη βοήθεια της κοσμητικής ιατρικής και να αποκτήσετε ένα σαγηνευτικό βλέμμα! Μάλιστα στην περίπτωση που δεν υπάρχει σημαντική εναπόθεση λίπους στους βαθύτερους ιστούς, αποφεύγετε και το νυστέρι, αφού υπάρχουν και μη επεμβατικοί τρόποι για να διορθωθούν αυτές οι ατέλειες. 

Ένας από αυτούς είναι η χρήση botox, που σβήνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας). Με την εφαρμογή του μπορούμε να ανανεώσουμε την περιοχή σηκώνοντας το φρύδι σε φυσικό σχήμα και λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές στην περιοχή. Το σήκωμα του φρυδιού βοηθά το χαλαρό δέρμα να απλωθεί περισσότερο στο πρόσωπο και να μη φαίνεται. Το αποτέλεσμα διαρκεί 6 μήνες περίπου και χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας μετά από αυτό το διάστημα.

Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου

Αν το δέρμα σας στην περιοχή γύρω από τα μάτια δείχνει αρκετά κουρασμένο, σημαίνει πως οι μύες έχουν χαλαρώνουν και το λίπος που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στον οφθαλμικό κόγχο αυξάνεται. Αποτέλεσμα αυτού είναι ειδικά στα άνω βλέφαρα η πτυχή του δέρματος να βρίσκεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και να δίνεται η αίσθηση ότι τα μάτια είναι «βαριά», γεγονός που δυσκολεύει και τη διαδικασία του μακιγιάζ. Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με τη ρυτιδοπλαστική. Μόνη της η επέμβαση γίνεται σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, περίπου 30- 40 ετών, όπου είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων, είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονίμως κουρασμένοι. Στη βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου το δέρμα και το λίγο λίπος που περισσεύει μπορούν να αφαιρεθούν με τοπική αναισθησία. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 4 μέρες και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 3-4 μέρες.

Ανόρθωση φρυδιών

Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις η βλεφαροπλαστική δεν είναι αρκετή για να πετύχουμε ανόρθωση στα πεσμένα φρύδια, τότε μπορεί να γίνει εφαρμογή με ενέσεις μπότοξ ή λίφτινγκ μετώπου. Στην περίπτωση που εμφανίζονται εκτός από τα χαλαρά βλέφαρα και πεσμένα φρύδια, τότε προτείνεται η επανατοποθέτηση των μυών. Με τη διαδικασία της βλεφαροπλαστικής ανασηκώνουμε και τα φρύδια με ράμματα στον οφθαλμικό κόγχο πετυχαίνοντας το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ. Επίσης αφαιρούνται και οι μυς που «ευθύνονται» για τη συνοφρυωμένη όψη των φρυδιών. Η τεχνική αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τον πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή βλάβη σε νεύρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της αισθητικότητας. 

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου (σακούλες)

Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου πραγματοποιείται με μια μικρή τομή κάτω από τις βλεφαρίδες από όπου αφαιρείται η ποσότητα λίπους και το δέρμα που περισσεύει. Έπειτα γίνεται επανατοποθέτηση του μυός στη σωστή του θέση. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με γενική ή με τοπική αναισθησία. Η αφαίρεση των ραμμάτων από την περιοχή γίνεται μετά από πέντε ημέρες, ενώ ένα μικρό πρήξιμο ή μελάνιασμα που θα εμφανιστεί υποχωρεί σταδιακά μετά από μία εβδομάδα. Τόσος χρόνος περίπου θα χρειαστεί, επίσης, να απουσιάσετε από την εργασία σας αν εργάζεστε.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας