Τι ακριβώς είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε φυσική μορφή μέσα στο σώμα μας, παρέχει ενυδάτωση και προσθέτει όγκο στο δέρμα μας. Το φυσικό υαλουρονικό οξύ διασπάται από το σώμα μας σε μια ή δυο ημέρες. Tο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική ως ένα ενέσιμο εμφύτευμα, ‘γεμίζοντας’ τις ρυτίδες και τις δερματικές πτυχές και προσθέτοντας όγκο σε περιοχές που το χρειάζονται (π.χ.

χείλη, ζυγωματικά κλπ). Επίσης χρησιμοποιείται και στην οφθαλμοχειρουργική.

Πόσο διαρκεί η αγωγή ;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί το πολύ 15-20 λεπτά. Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε και τον χρόνο που απαιτείται για τη συμβουλευτική διαδικασία με τον ιατρό σας πριν την αγωγή.

Πονάει η αγωγή ;

Προηγείται πάντα εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Η απαλή σύνθεσή του επιτρέπει στον ιατρό σας μια πιο άνετη και απροβλημάτιστη έγχυση. Εξάλλου, νεώτερα σκευάσματα περιέχουν 0.3% λιδοκαϊνη, η οποία εκμηδενίζει τον πόνο έγχυσης για μια πιο άνετη εμπειρία.

Θα παρατηρήσω τη διαφορά άμεσα;

Ναι, το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Θα δείτε το αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίας και κανείς άλλος δεν θα ξέρει!

Θα χρειαστεί να πάρω άδεια από την εργασία μου;

Φυσικά και όχι!. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη συνεδρία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος και αμέσως μετά να επιστρέψετε στην εργασία σας.

Υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ;

Μετά την έγχυση, ίσως εμφανιστεί ελαφριά ερυθρότητα, πρήξιμο ή εκχύμωση στην περιοχή έγχυσης. Ο ιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι παρενέργειες δεν διαρκούν και μπορούν εύκολα να καλυφθούν με ένα συνηθισμένο make-up.

Στη σπάνια περίπτωση που τα παραπάνω συμπτώματα επιμένουν περισσότερο από μια εβδομάδα, ή παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον ιατρό σας. Όλες οι αγωγές που περιλαμβάνουν έγχυση εμπεριέχουν μικρό ρίσκο κάποιας μόλυνσης.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ;

Γενικά διαρκεί 9-12 μήνες.

Βέβαια αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Ηλικία
  • Το σημείο έγχυσης
  • Ποσότητα Υαλουρονικού Οξέως που εγχύεται
  • Ποιότητα δέρματος
  • Life style

Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζω πριν από την αγωγή;

Σας συμβουλεύουμε να μη χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη ή άλλα μη-στεροειδή φάρμακα (με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση) δυο περίπου ημέρες πριν την έγχυση του υαλουρονικού οξέως. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες εκχύμωσης στο σημείο έγχυσης.

Πότε θα χρειαστώ επανάληψη της συνεδρίας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, επανάληψη χρειάζεται 9-12 μήνες μετά την πρώτη συνεδρία.

Έχω ακούσει για τα δερματικά εμφυτεύματα-τι κάνει το υαλουρονικό οξύ τόσο καλό;

Είναι τόσο καλό, διότι είναι ένα απόλυτα φυσικό συστατικό του δέρματος, δεν περιέχει διάφορες ξένες ουσίες και προσμίξεις και είναι 100% απορροφήσιμο. Επομένως είναι απόλυτα ασφαλές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ