Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επεμβατική μέθοδος κατά την οποία αφαιρείται το περισσευούμενο λίπος από τα κάτω βλέφαρα και η περίσσεια του δέρματος και του λίπους από τα άνω βλέφαρα. H συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται με διάφορες τεχνικές, κλασσικό νυστέρι, laser και τώρα τελευταία με την καινούργια μέθοδο των ραδιοσυχνοτήτων, μία μέθοδο αρκετά ασφαλέστερη και ανώδυνη, η οποία οδηγεί σε γρηγορότερη ανάρρωση και αποθεραπεία του ασθενούς.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται αυτή η επέμβαση;

Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται για βλεφαροπλαστική είναι αυτοί που έχουν προσέξει μια πτώση του δέρματος στο άνω βλέφαρο ή έχουν τις λεγόμενες ‘σακούλες’ στο κάτω βλέφαρο. Αυτές οι αλλαγές που είναι κληρονομικές ή οφείλονται στην πάροδο των ετών, δημιουργούν ένα κουρασμένο βλέμμα.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, η χαλάρωση του δέρματος του άνω βλεφάρου είναι τόσο εκσεσημασμένη, με αποτέλεσμα ακόμα και της απώλειας της περιφερικής τους όρασης.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και συνδυασμό ‘μέθης’. Στο πρώτο στάδιο γίνεται ο σχεδιασμός, η έγχυση ορού και η αφαίρεση του δέρματος του άνω βλεφάρου και στη συνέχεια η αφαίρεση του λίπους, τόσο του άνω όσο και του κάτω βλεφάρου.

Με τη νέα μέθοδο των ραδιοσυχνοτήτων η αιμορραγία κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ελαχιστοποιείται, η αφαίρεση του δέρματος και του λίπους γίνεται ακριβέστερη, με αποτέλεσμα το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους και τη γρηγορότερη αποθεραπεία του ασθενούς, η οποία και ολοκληρώνεται με την αφαίρεση των ραμμάτων που γίνεται από 3 έως 5 ημέρες.

Το μετεγχειρητικό οίδημα και οι μώλωπες είναι ελάχιστοι, χάρη στη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων.

Συνδυασμός βλεφαροπλαστικής και λιποανακύκλωσης

Το λίπος που αφαιρείται από τα βλέφαρα τεμαχίζεται φυγοκεντρείται και τοποθετείται με την βοήθεια συριγγών είτε στις ρινοπαριακές αύλακες είτε στα ζυγωματικά, για τη διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. Επίσης είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσουμε για τη διόρθωση παλαιών εμβυθισμένων ουλών ακμής και οποιασδήποτε άλλης ρυτίδας του προσώπου.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται λιποανακύκλωση και επομένως μια γυναίκα η οποία αποφασίζει τη βλεφαροπλαστική μπορεί να διορθώσει και τις ρυτίδες της ή το περίγραμμά της με το αυτόλογο, δικό της λίπος χωρίς παραπάνω έξοδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στους ηλικιωμένους γερνά ταχύτερα τους μυς [μελέτη]
ΠΙΣ: Πρώην ποδοσφαιριστής, κάτοικος Πολωνίας πίσω από την εταιρεία που έδινε συνταγές μέσω Διαδικτύου
Διατάσεις ποδιών: Πώς θα τις κάνετε σωστά