Το ξυπνητήρι της Άνοιξης χτύπησε! Συντονίστε μαζί του και το βιολογικό σας ρολόι! Παρόμοια με τα δέντρα και τα λουλούδια, που ανοίγουν και απελευθερώνουν τα χρώματα και τα αρώματά τους και αρχίζουν να δημιουργούν τους καρπούς τους, ωθήστε το σώμα σας να απελευθερώσει θετικά συναισθήματα και να πραγματώσει τις μεγαλύτερες δυνατότητές του. Πώς θα κάνετε αυτή την άνοιξη ξεχωριστή; Ακολουθείστε τα βήματα:

Αφυπνίστε το σώμα σας

Οι «μικρές μέρες» και η παγωνιά του χειμώνα μας «έκλεισαν μέσα», περιορίζοντας τη δράση μας και επηρεάζοντας, αρκετές φορές, αρνητικά την ψυχολογία μας. Βγάλτε, λοιπόν, σιγά- σιγά το σώμα σας από τη «χειμερία νάρκη»: εντάξτε ξανά στη ζωή σας κάποιο είδος άσκησης (αν την είχατε…παραμελήσει) ή αποκτήστε τώρα αυτή την καλή συνήθεια με τα πολλαπλά οφέλη. Αυξήστε τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού, αξιοποιώντας τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας και την ηλιοφάνεια. Σύμφωνα, μάλιστα, με επιστημονικές μελέτες, η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την παραγωγή των «χαρούμενων ορμονών» (ενδορφινών και σεροτονίνης), προσφέροντας ηρεμία και τόνωση. Επομένως, μια βόλτα στο φως του ήλιου ή η φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο, όχι μόνο θα συμβάλει σε μια βελτιωμένη φυσική κατάσταση αλλά θα ενεργοποιήσει και θετικά συναισθήματα.

Ελάτε πιο κοντά στη φύση

Αυτή την εποχή του χρόνου, η φύση μας χαρίζει τις περισσότερες στιγμές ομορφιάς, «ξυπνώντας» όλες τις αισθήσεις μας. Μη χάσετε, επομένως, την ευκαιρία, να δεχτείτε με ευγνωμοσύνη όσα έχει να σας προσφέρει και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης κοντά της μαζί με αγαπημένα σας πρόσωπα.

Επιστρέψτε στα…κιλά σας

Πολλοί από εμάς –δικαιολογημένα- πήραμε, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάποια κιλά παραπάνω, αφού ο οργανισμός μας χρειαζόταν περισσότερες θερμίδες για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες. Καθώς, όμως, η θερμοκρασία αυξάνεται, ξεκινήστε και εσείς τη διαδικασία επαναφοράς στα κιλά σας. Μειώστε τις…περιττές θερμίδες (ρυθμίζοντάς τες αντιστρόφως ανάλογα με τη θερμοκρασία!) και υιοθετήστε μια πιο υγιεινή –πάντα κατάλληλη για εσάς και εξατομικευμένη- διατροφή, προκειμένου να βοηθήσετε το σώμα σας να επανέλθει στα επίπεδα βάρους που επιθυμείτε.

Περιποιηθείτε το σώμα σας

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, μας επηρέασαν αρνητικά (κρυολογήματα, ταλαιπωρία της επιδερμίδας από το κρύο, ξηροδερμία, αφυδατωμένα μαλλιά, κλπ.). Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και το ντύσιμο γίνεται πιο «ελαφρύ», το σώμα μας αρχίζει πλέον να αποκαλύπτεται περισσότερο. Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο για να το αναζωογονήσετε! Φροντίστε την επιδερμίδα σας και ενυδατώστε την, ώστε να ξαναβρεί τη λάμψη της και να είναι, παράλληλα, προετοιμασμένη να εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία. Η περιποιημένη και ανανεωμένη εμφάνιση του σώματός σας θα σας χαρίσει, σίγουρα, και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση.

Βάλτε το χρώμα στη ζωή σας

Μαζί με τις «μουντές» μέρες, που αποτελούν πια παρελθόν, ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε και οτιδήποτε σκοτεινό στη ζωή σας. Προσθέτοντας το χρώμα σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς σας (π.χ. στα ρούχα, στα αξεσουάρ, στο μακιγιάζ, στο χώρο διαμονής ή εργασίας σας), ενισχύετε την αισιοδοξία και τη θετική σας διάθεση και αυξάνετε τα επίπεδα ευεξίας σας.

Οργανώστε το χώρο σας

Φέρτε τη φρεσκάδα της άνοιξης και στο σπίτι σας, καθαρίζοντας, τακτοποιώντας και οργανώνοντας το χώρο σας. Αντιμετωπίστε τη διαδικασία αυτή ως μια ευχάριστη ασχολία, ανανεώνοντας και διαμορφώνοντας το χώρο που ζείτε με τρόπο που να σας εμπνέει. Αν σας αρέσουν τα λουλούδια –και ξέρετε ότι δεν σας προκαλούν αλλεργίες- διακοσμήστε το εξωτερικό ή και το εσωτερικό του σπιτιού σας με φυτά που ανθίζουν αυτή την εποχή. Αν, κατά την τακτοποίηση της γκαρνταρόμπας σας, διαπιστώσετε ότι κάποια ρούχα ή αξεσουάρ δεν σας κάνουν πλέον ή τα βαρεθήκατε, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, χαρίστε τα και να είστε σίγουροι ότι κάποιοι άνθρωποι θα τα αξιοποιήσουν.

Απαλλαχτείτε από οτιδήποτε σας «βαραίνει»

Παράλληλα με την τακτοποίηση του χώρου σας, «καθαρίστε» και τη ζωή σας από οτιδήποτε σας καταπιέζει ή αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξή σας, δηλαδή παθολογικές καταστάσεις -είτε αυτές είναι προβληματικές σχέσεις, που δεν σας εκφράζουν πια είτε κακές συνήθειες, από τις οποίες προσπαθείτε καιρό να ξεφύγετε. Η φύση και σε αυτή την περίπτωση «δείχνει» το δρόμο : τα δέντρα κρατούν τα υγιή τους στοιχεία, αποβάλλοντας τους σάπιους καρπούς ή ξερά κλαδιά, προκειμένου να αναγεννηθούν και να συνεχίσουν την καρποφορία τους. Κάντε και εσείς το μεγάλο βήμα και πάρτε τις δυναμικές αποφάσεις, που θα σας επιτρέψουν να ξεφύγετε από τη στασιμότητα, θα σας ανανεώσουν και θα βελτιώσουν τη ζωή σας.

Βιώστε καινούριες εμπειρίες

Σταματήστε να αναλώνετε την ενέργειά σας αναλογιζόμενοι καταστάσεις και λάθη του παρελθόντος, τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν, και πάρτε «στα χέρια σας» το μέλλον σας: εκτός από τα παράθυρα του σπιτιού, ανοίξτε και την ψυχή σας σε νέες γνωριμίες, νέες και καινοτόμες ιδέες, νέες εμπειρίες, αφού μόνο μέσα από αυτές θα σας δοθεί η δυνατότητα να «πλουτίσετε» και να εξελίξετε τη ζωή σας.

Κάντε πραγματικότητα ένα όνειρό σας

Αν αναστέλλατε έως τώρα την υλοποίηση μιας μεγάλης σας επιθυμίας, ίσως με το φόβο της αποτυχίας, σκεφτείτε θετικά και τολμήστε το: έτσι θα νιώσετε τη χαρά της δημιουργίας και θα πάρετε συναισθηματική ικανοποίηση, ενώ παράλληλα μπορεί να βιώσετε την επιτυχία σε κάποιον από τους τομείς της ζωής σας. Αν, όμως, δεν δραστηριοποιηθείτε, δεν πρόκειται να κερδίσετε τίποτα. Δοκιμάστε, λοιπόν, να κάνετε αυτή την άνοιξη ορόσημο στη ζωή σας, «ανασταίνοντας» κάτι που ήταν «κρυμμένο» και «καθηλωμένο» μέσα σας!

Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι

Προετοιμάστε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας για τους καλοκαιρινούς μήνες. Φροντίζοντας από τώρα τον εαυτό σας, βελτιώνοντας κάτι που σας ενοχλεί στην εξωτερική σας εμφάνιση, κάνοντας θετικές σκέψεις, καταστρώνοντας σχέδια για το καλοκαίρι και τις διακοπές ή αναζητώντας πληροφορίες για μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε, όχι μόνο θα «γεμίσετε» με θετική διάθεση, αλλά θα είστε σε θέση να απολαύσετε περισσότερο και τους ακόμα πιο εξωστρεφείς μήνες του χρόνου, που… έρχονται!

Αφήστε την άνοιξη να σας «μιλήσει», να σας διδάξει, να σας πλανέψει, να σας ξελογιάσει, να σας εμπνεύσει και μιμηθείτε τη φύση, εναρμονίζοντας τη ζωή σας με τη δική της αναγέννηση!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας