Σίγουρα, δεν είναι λογικό η όρεξή μας για σεξ να βρίσκεται πάντα στα ύψη, αλλά αν νιώθετε πως εδώ και καιρό πλέον η λίμπιντό σας έχει αρχίσει να σας προδίδει, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ας ρίξουμε μια ματιά στους πιθανούς φταίχτες για τη χαμηλή σας ερωτική επιθυμία…

Είστε κουρασμένοι

Ο ύπνος είναι αναγκαίος για να έχουμε σεξουαλική επιθυμία. Καθόλου ενέργεια σημαίνει καθόλου όρεξη για σεξ, συνεπώς πρέπει να κοιμόμαστε αρκετές ώρες κάθε μέρα.

Αλλάξατε μέθοδο αντισύλληψης

Αν χρησιμοποιούσατε αντισυλληπτικά χάπια και σταματήσατε, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε αλλαγές στη λίμπιντό σας.

Ροχαλίζετε

Το ροχάλισμα είναι σύμπτωμα άπνοιας ύπνου, η οποία με τη σειρά της ρίχνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες και στις γυναίκες. Και αυτό σημαίνει μειωμένη όρεξη για σεξ. Εναλλακτικά…

Ροχαλίζει ο/η σύντροφός σας

Όταν το άτομο δίπλα μας ροχαλίζει και μας στερεί ύπνο – και, ας είμαστε ειλικρινείς, μας ενοχλεί αρκετά – δεν μπαίνουμε ακριβώς και στην κατάλληλη διάθεση για σεξ.

Έχετε άγχος

Το άγχος, ειδικά όταν σχετίζεται με τη δουλειά, μπορεί πραγματικά να σκοτώσει την όρεξη για σεξ. Αν νιώθετε ότι βιώνετε έντονο στρες, αρχίστε να ψάχνετε εναλλακτικές λύσεις και επίσης δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Μπορεί να μην ακούγεται σαν κάτι σημαντικό, αλλά η αφυδάτωση – πέρα από όλες τις άσχημες επιπτώσεις που έχει για την υγεία μας – καταστρέφει και τη λίμπιντο. Στις γυναίκες προκαλεί ξηρότητα στον κόλπο, που κάνει το σεξ επώδυνο και την επίτευξη οργασμού δύσκολη.

Κακή διατροφή

Το φαγητό με πολλά λιπαρά και αλάτι μπορεί να έχει ωραία γεύση, αλλά δεν κάνει και τόσο καλό στην ερωτική διάθεση, καθώς μας αφήνουν αφυδατωμένους και πρησμένους. Άλλος ένας λόγος που αγαπάμε την υγιεινή διατροφή.

Το σκέφτεστε υπερβολικά

Πολλοί άνθρωποι δίνουν υπερβολικά πολλή σημασία στην πράξη του σεξ, αλλά καθόλου στα προκαταρκτικά, αλλά ακόμα και στην τρυφερότητα. Αυτό μας κάνει να αποκτάμε απόσταση από τους/τις συντρόφους μας. Αν δεν σκέφτεστε ότι πρέπει να κάνετε σεξ, και αφοσιωθείτε στο να περνάτε ώρα με τον/την σύντροφό σας, τότε όλα θα ακολουθήσουν φυσικά…

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]