Η προετοιμασία της επιδερμίδας του προσώπου για το καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει μ’ έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου που πραγματοποιείται με την βοήθεια του υπερσύγχρονου μηχανήματος IONTO-COMED, το οποίο χάρη στις πολλαπλές λειτουργίες του, επιτρέπει στα δραστικά ενυδατικά συστατικά των εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων, να εισχωρήσουν βαθειά μέσα στο δέρμα! Επίσης, χάρη στη μεγάλη ποικιλία που διαθέτουν τα συστατικά των προϊόντων αυτών, εφαρμόζονται διαφορετικές κρέμες για κάθε τύπο δέρματος, γεγονός που καθιστά κάθε θεραπεία ξεχωριστή. Σκοπός του καθαρισμού είναι να βοηθήσει το πρόσωπο ν’ αναπνεύσει και ν’ ανανεωθεί, χωρίς ν’ αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο. 

Μετά τον καθαρισμό προσώπου, αλλά και ως ξεχωριστή θεραπεία, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια θεραπεία βαθειάς ενυδάτωσης προσώπου. Θα χαρίσει μια πιο φρέσκια όψη στην επιδερμίδα προσφέροντάς της όλα τα ενυδατικά στοιχεία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα θα μπορούσε να προηγηθεί της ενυδάτωσης μια εφαρμογή του ecopeel (δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους) που επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα. 

Για μια πλήρη θεραπεία ανανέωσης προσώπου το ecopeel συνιστάται να συνδυάζεται με ενυδατώσεις. Έτσι ο κύκλος των δύο θεραπειών μαζί περιλαμβάνει συνολικά 3 εφαρμογές ecopeel και 3 θεραπείες ενυδάτωσης. 

Μεσοθεραπεία Προσώπου

Για άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο την πιο δραστική λύση αποτελεί η εφαρμογή της μεσοθεραπείας, καθώς και το υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία αποτελούμενη από πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τονώνει το δέρμα, γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια και διαρκεί μερικά λεπτά. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ενισχύοντας την επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης «γεμίζοντάς τες». 

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας χαρίζουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα χάρη στις βιταμίνες ή το υαλουρονικό οξύ που περιέχουν για ενυδάτωση και λάμψη. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού (υαλουρονικό) αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα που υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. 

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου (μέτωπο, ρινοπαρειακές πτυχές, ζυγωματικά). Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα - φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα ασφαλή. 

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό συνήθως επαναλαμβάνεται μετά από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Η διάρκεια της επίδρασής του υλικού εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή, το βάθος εγχύσεων, την πίεση του ιστού των εγχύσεων καθώς και την τεχνική την έγχυσης.

Μεσοθεραπεία σώματος

Η Μεσοθεραπεία για το σώμα ενυδατώνει, συσφίγγει, τονώνει και αναπλάθει το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη. Επίσης, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών. Πρόκειται για μια θεραπεία που γίνεται με την έκχυση πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο μεσόδερμα, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας αισθητικά προβλήματα όπως είναι η δερματική χαλάρωση, η γήρανση και η ξηρότητα του δέρματος, καθώς και η κυτταρίτιδα.

Μια ακόμη περιοχή του γυναικείου σώματος που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι και το ντεκολτέ. Χρειάζεται να γίνεται καλή ενυδάτωση, προστασία με αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 – 20 και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος με ειδική θεραπεία.

Με την εφαρμογή της μεσοθεραπείας στο σώμα μπορούν να βελτιωθούν περιοχές εκτός από το μπούστο και τα πόδια, όπου συνήθως εμφανίζεται κυτταρίτιδα. Η μεσοθεραπεία αποτελεί θεραπεία κατά της βιολογικής γήρανσης. Εστιάζει στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες ή σε ενυδάτωση του δέρματος και βελτιώνει τη σύσταση του.

Η μεσοθεραπεία στο σώμα, διαρκεί περίπου μισή. Ανάλογα την περίπτωση συνήθως χρειάζεται ένας αριθμός συνεδριών (4-6) κάθε μια ή δύο εβδομάδες και θεραπεία συντήρησης κάθε 3-4 μήνες. Η μεσοθεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια