Επιστήμη & Ζωή

Χαμηλή κατανάλωση κρέατος και μείωση του κινδύνου για καρκίνο

Ο κίνδυνος για καρκίνο είναι 2% χαμηλότερος σε ανθρώπους που τρώνε κρέας 5 φορές την εβδομάδα .ή λιγότερο έναντι όσων τρώνε περισσότερο, έδειξε νέα έρευνα.


Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 15:32

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος σε εβδομαδιαία βάση φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο ενός ανθρώπου για καρκίνο, αναφέρει έρευνα στο BMC Medicine 

Ο κίνδυνος για καρκίνο είναι 2% χαμηλότερος σε ανθρώπους που τρώνε κρέας 5 φορές την εβδομάδα .ή λιγότερο έναντι όσων τρώνε περισσότερο, έδειξε η έρευνα.

Σε σύγκριση με όλους όσους τρώνε κρέας, ο κίνδυνος καρκίνου είναι 10% χαμηλότερος σε όσους τρώμε ψάρι αλλά όχι κρέας.

Χορτοφάγοι και Vegan έχουν 14% χαμηλότερο κίνδυνο σε σύγκριση με ανθρώπους που τρώνε κρέας περισσότερες από 5 φορές την εβδομάδα.

Ο Cody Watling του University of Oxford, δήλωσε ότι η χορτοφαγική διατροφή, η ψαροφαγία ή η διατροφή με χαμηλή ποσότητα κρέατος μπορεί ενδεχομένως να συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου και πρόσθεσε ότι απαιτούνται νέες έρευνες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 472.000 Bρετανών 40 έως 70 ετών οι οποίοι ανέφεραν πόσο συχνά έτρωγαν ψάρι και κρέας. Οι ερευνητές υπολόγισαν την εμφάνιση νέων καρκίνων σε διάστημα 11 ετών.

Ποσοστό, 52%, ανέφεραν ότι έτρωγαν κρέας περισσότερες από 5 φορές την εβδομάδα ενώ 44% ότι κατανάλωναν 5 ή λιγότερες φορές.

Επιπλέον, το  2% δήλωσαν ότι έτρωγαν ψάρια αλλά όχι κρέας και το 2% ήταν χορτοφάγοι ή vegan.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, 55.000, ή 12%, εμφάνισαν καρκίνο κατά τη διάρκεια της έρευνας

Όσοι έτρωγαν κρέας 5 φορές ή λιγότερο την εβδομάδα είχαν 9% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο παχύ έντερο σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν περισσότερο.

Ο κίνδυνος καρκίνου στον προστάτη ήταν 20% χαμηλότερος σε άντρες που κατανάλωναν ψάρια αλλά όχι κρέας και 31% χαμηλότερος σε άντρες που ακολούθησαν χορτοφαγική διατροφή έναντι όσων έτρωγαν κρέας περισσότερες από 5 φορές την εβδομάδα.

Μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με χορτοφαγική διατροφή είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό έναντι όσων έτρωσαν κρέας περισσότερες από 5 φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι διατροφή με πολύ κρέας μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων