Διατροφή

Vegan μαγειρίτσα: Μια διαφορετική επιλογή

Είτε ακολουθείτε vegan διατροφή, είτε θέλετε να κόψετε αρκετά λιπαρά από το πασχαλινό τραπέζι, αυτή η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι ό,τι πρέπει.


Σάββατο, 23 Απριλίου 2022, 01:10

Η μαγειρίτσα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του πασχαλινού τραπεζιού. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι πάντα και το πιο αγαπημένο, μιας και έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση. Πέρα από αυτό, είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και προφανώς δεν είναι κατάλληλη για κάποιον που ακολουθεί vegan διατροφή.

Ώρα να δούμε πώς θα λύσουμε και τα τρία αυτά (πιθανά) προβλήματα με μία μόνο συνταγή.

Υλικά

120 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

400 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες

400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε φέτες

200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε φέτες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. ρύζι γλασέ

φύλλα από 1 μαρούλι, κομμένα

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών

Υλικά για το αυγολέμονο

3 κ.σ. ταχίνι

χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και σοτάρουμε να μαραθούν, για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο, το μάραθο και τα μυρώνια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό. Βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 20-25 λεπτά.

Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απ’ τη φωτιά, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο. Σε μπολ, με σύρμα ή ένα πιρούνι, χτυπάμε καλά το ταχίνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς. Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας ζωηρά. Ρίχνουμε αργά το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να “κάτσει” για 10 λεπτά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Πηγές:
Madame Ginger



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων