Διατροφή

Το γάλα στον καφέ βλάπτει;

Όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Κολυβίρας-Τζιβανιώτης Στέλιος
Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό.

 

Η καφεΐνη, όχι μόνο αυξάνει την απέκκριση ασβεστίου στα ούρα αλλά προκαλεί και αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Εκτιμάται ότι η πολυουρία που προκαλεί η καφεϊνη σταδιακά οδηγεί στην απώλεια του ασβεστίου απο τα ούρα.

Η καφεΐνη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στον καφέ, το κακάο, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και το τσάι.

Η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών, καφεΐνης και αλκοόλ έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση οστεοπόρωσης και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων σε μεσήλικες.

Εκτός απο τις προαναφερθείσες ουσίες που μειώνουν την απορρόφηση του Ca, συμπεριλαμβάνονται τα οξαλικά, καθώς και τα φυτικά συστατικά (π.χ. η σόγια και όλα τα παράγωγα της).

Αν καταναλώσετε 1-2 φλ καφέ /ημέρα, δεν επιφέρει σημαντική μείωση στην απορρόφηση του ασβεστίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων