Διατροφή

Ποιες τροφές μειώνουν τις ρυτίδες;

Έχετε κουραστεί να ξοδεύετε χρήματα σε ακριβές κρέμες και αγωγές για το δέρμα σας; Επιλέξτε τροφές όπως το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ψάρι και τα μούρα, για να δείτε το πρόσωπό σας πιο νεανικό.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Η καλή διατροφή είναι σημαντική για την υγεία του οργανισμού, περιλαμβανομένου του δέρματος. Επομένως ταΐστε το. Δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές που καταπολεμούν τις ρυτίδες για να δώσετε στο δέρμα σας τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ώστε να μείνει μαλακό και απαλό.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει ολεϊκό οξύ, ένα από τα λιπαρά οξέα που διατηρούν τις κυτταρικές μεμβράνες υγρές και κάνουν μαλακό το δέρμα. Το ελαιόλαδο επίσης έχει μικρές ποσότητες άλλων αναγκαίων λιπαρών οξέων που καταπολεμούν τη φλεγμονή.

Ακόμα ένα όφελος έρχεται με τη μορφή της βιταμίνης E και των πολυφαινολών, ομάδα αντιοξειδωτικών που προστατεύουν το δέρμα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Επιλέξτε ελαιόλαδο για τα περισσότερα φαγητά σας που περιέχουν λάδι.

Σκόρδο

Φέρνει πολλές πολυφαινόλες- ωφέλιμες για το δέρμα-στο πιάτο σας.
Προσθέστε σκόρδο -ιδιαίτερα ωμό- σε διάφορα πιάτα σας.

Πράσινο τσάι

Χάρη στις πολυφαινόλες το πράσινο τσάι είναι ψηλά στη λίστα των ροφημάτων που αγαπούν το δέρμα.
Στοχεύστε σε 4 φλιτζάνια την ημέρα. Αν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη να πίνετε το τελευταίο φλιτζάνι πριν τις 3 το μεσημέρι.

Ψάρι

Ο σολομός, το σκουμπρί και άλλα ψάρια πλούσια σε ωμέγα- 3 λιπαρά κάνουν θαύματα στο δέρμα σας. Τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα προστατεύουν κρατώντας υγρές τις κυτταρικές μεμβράνες.

Επιλέξτε να τρώτε τουλάχιστον 2 μερίδες των 125 γραμμαρίων την εβδομάδα.

Μούρα

Για μικροσκοπικά φρούτα τα μούρα έχουν περισσότερο αντιοξειδωτικό περιεχόμενο σε σχέση με άλλα φρούτα ή λαχανικά. Να τρώτε άφθονα βατόμουρα, φράουλες και σμέουρα. Προστατεύουν το δέρμα από τη βλάβη που οδηγεί σε ρυτίδες. Τα εσπεριδοειδή και τα κόκκινα μήλα με τη φλούδα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Στοχεύστε σε ένα φλιτζάνι μούρα την ημέρα. Αλέστε τα σε smoothies ή προσθέστε τα στα δημητριακά πρωινού.

Άπαχη πρωτεΐνη

Το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, το ψάρι, τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και άλλα τρόφιμα άπαχης πρωτεΐνης βοηθούν στην επιδιόρθωση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τος ελεύθερες ρίζες. Μετά την πέψη της η πρωτεΐνη διασπάται σε αμινοξέα. Το να έχει κάποιος άφθονα αμινοξέα βοηθά στην επιτάχυνση της ταχύτητας αναγέννησης των δερματικών κυττάρων και του κολλαγόνου.
Επιλέξτε άπαχη πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα.

Νερό

Τα δερματικά κύτταρα χρειάζονται υγρά για να διατηρούν μαλακή τη μεμβράνη τους και να απορροφούν τις θρεπτικές ουσίες. Θα πρέπει πιθανόν να πίνετε 1,5 έως 2 λίτρα την ημέρα για να διατηρείτε το δέρμα μαλακό και ενυδατωμένο. Αν ιδρώνετε λόγω της άσκησης ή αν είστε έξω στη ζέστη θα πρέπει να πίνετε περισσότερο.

Στοχεύστε σε 11 φλιτζάνια υγρών την ημέρα αν είστε γυναίκα και 15 αν είστε άντρας.
Σε αυτά περιλαμβάνεται το νερό οι χυμοί ο καφές το τσάι η σούπα και άλλα υγρά όπως και τροφές (ακόμα και το κρέας είναι τουλάχιστον κατά 50% νερό). Για να ξέρετε αν πίνετε αρκετά, αν ουρείτε τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα και το χρώμα των ούρων είναι απαλό κίτρινο είστε σε καλό δρόμο. Αν το χρώμα είναι σκούρο να πίνετε περισσότερο νερό.

Λαχανικά και όσπρια

Προσθέστε τα στα ψάρια και το ελαιόλαδο που ήδη αναφέραμε και θα δώσετε στο δέρμα σας τις τροφές που χρειάζεται για να είναι μαλακό.

Όταν ερευνητές στην Αυστραλία συνέκριναν τη διατροφή με τις ρυτίδες εκατοντάδων ανθρώπων στην Αυστραλία, την Ελλάδα και τη Σουηδία, ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερα λαχανικά, όσπρια, ψάρι και ελαιόλαδο είχαν τις λιγότερες ρυτίδες.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι ο συνδυασμός μονοακόρεστων λιπαρών αντιοξειδωτικών, λαχανικών και πρωτεΐνης βρίσκεται πίσω από το όφελος.

Στοχεύστε σε 5-6 μερίδες λαχανικών την ημέρα. Προσθέστε φασόλια σε σαλάτες ή σούπες.

Τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε

Περιορίστε την καφεΐνη

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καφές συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων αυξάνοντας τις ορμόνες τους στρες.

Παραλείψτε τη ζάχαρη

Είναι ώρα να σταματήσετε τη συνήθεια της κατανάλωσης κέικ και γλυκών. Αρκετές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών με ζάχαρη μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο, την πρωτεΐνη που στηρίζει το δέρμα.

Πηγές:
Ξένος τύπος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων