Διατροφή

Τι πρέπει να προσέχουμε αν διατηρούμε τα φαγητά σε αλουμινόχαρτο

Σιγουρευτείτε ότι βάζετε το φαγητό στο ψυγείο εντός 2 ωρών πριν τα βακτήρια έχουν χρόνο να προκαλέσουν χάος στο σπιτικό γεύμα.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Τα υπολείμματα τροφίμων στο ψυγείο, συνήθως διαρκούν μέχρι 4 ημέρες, αλλά αν είναι σφραγισμένα και αποθηκευμένα σωστά. Για πολλούς, το να καλύψουν ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο και να το βάλουν στο ψυγείο είναι γρήγορος και εύκολος τρόπος διατήρησης της τροφής.

Ωστόσο, το να τυλίξετε το τρόφιμο σε αλουμινόχαρτο είναι επίσης εύκολος τρόπος να βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για προβλήματα υγείας.

Τα βακτήρια χρειάζονται αέρα για να επιβιώσουν.

Ορισμένα, όπως ο σταφυλόκοκκος και ο Bacillus cereus, που προκαλούν νόσους, παράγουν τοξίνες που δεν καταστρέφονται από υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.

Όταν ένα ζεστό γεύμα αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 2 ώρες, τα βακτήρια αναπτύσσονται γρήγορα, σύμφωνα με το Washington State Department of Health.

Η χρήση αλουμινόχαρτου για την κάλυψη τροφών θέτει τον ίδιο κίνδυνο, καθώς δεν σφραγίζει εντελώς το τρόφιμο από τον αέρα.

Η διατροφολόγος Lindsay Malone,της  Cleveland Clinic, δήλωσε ότι  η ύπαρξη αέρα επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν γρηγορότερα, επομένως πρέπει κάποιος να έχει τα σωστά δοχεία και να συσκευάζει κατάλληλα τα τρόφιμα. Αλλιώς, η τροφή δεν θα διατηρηθεί.

Ο χρυσός κανόνας της διατροφολόγου για τη συσκευασία υπολειμμάτων είναι πάντα να τα σφραγίζετε σε ρηχό αεροστεγές δοχείο για να επιταχυνθεί η διαδικασία ψύξης και να κρατηθούν τα βακτήρια μακριά από την τροφή σας

Σιγουρευτείτε ότι βάζετε το φαγητό στο ψυγείο εντός 2 ωρών πριν τα βακτήρια έχουν χρόνο να προκαλέσουν χάος στο σπιτικό γεύμα για το οποίο διαθέσατε χρόνο για προετοιμασία και μαγείρεμα.

Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ανάπτυξη βακτηρίων, που υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε αεροστεγή δοχεία για ό,τι περίσσεψε από το γεύμα.

Σιγουρευτείτε επίσης ότι πετάτε τρόφιμα που παραμένουν περισσότερο χρόνο από αυτόν.

Η Malone δήλωσε ότι αν έχετε πολλά υπολείμματα τροφών, το πιο έξυπνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε ένα κομμάτι στο ψυγείο και στη συνέχεια να συσκευάσετε ένα κομμάτι από αυτό ωραία σε αεροστεγή δοχεία και να το βάλετε στην κατάψυξη. Όταν θελήσετε να το φάτε να το βγάλετε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων