Διατροφή

Μαγειρεύοντας με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι σχετικά σταθερό σε σύγκριση με άλλα ακόρεστα λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά λιγότερο επιδεκτικό στην οξείδωση, η οποία θα μπορούσε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005

Το ελαιόλαδο είναι σχετικά σταθερό σε σύγκριση με άλλα ακόρεστα λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά λιγότερο επιδεκτικό στην οξείδωση, η οποία θα μπορούσε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του. Τη σταθερότητά του αυτή την οφείλει στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (που βρίσκονται στο ελαϊκό οξύ) και σε φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε. Κατά συνέπεια, το ελαιόλαδο είναι εξίσου καλό μαγειρεμένο και ωμό.

Πώς να χρησιμοποιείτε το Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιείται ωμό σε σαλάτες, ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, βραστό ή ψητό (στη σχάρα) ψάρι και κρέας, πατάτες και λαχανικά. Επίσης, το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαγειρεμένο σε σάλτσες, στον φούρνο με κρέας, πίτσες και λαχανικά, ή ακόμα και σε γλυκά και μπισκότα.

Οι παραδοσιακές συνταγές των χωρών που δεν ακολουθούν Μεσογειακή Διατροφή μπορούν να προσαρμοστούν, ώστε να συμπεριλάβουν στοιχεία της διατροφής αυτής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων