Διατροφή

Το φολικό οξύ στην αναπαραγωγική ηλικία

Όταν οι γυναίκες φθάνουν σε αναπαραγωγική ηλικία, πρέπει να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα φολικού οξέος ούτως ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013

Κολυβίρας-Τζιβανιώτης Στέλιος
Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Όταν οι γυναίκες φθάνουν σε αναπαραγωγική ηλικία, πρέπει να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα φολικού οξέος ούτως ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών. Η απαιτούμενη ποσότητα ημερήσιας κατανάλωσης φυλλικού οξέος είναι τουλάχιστον 400mgr/ημέρα.

Μεγάλη ποσότητα φυλλικού οξέος λαμβάνετε καταναλώνοντας επαρκείς ποσότητες σε μοσχαρίσιο κρέας και συκώτι, αυγό, εσπεριδοειδή και φυσικό χυμό από πορτοκάλι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως π.χ μπρόκολο), σπανάκι, ξηρά φασόλια και μπιζέλια, ρεβίθια, ξηρούς καρπούς και αρακά.

Επιπλέον, εμπλουτισμένα τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ είναι τα δημητριακά, το ρύζι και το ψωμί.

Πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος είναι ειδικά εμπλουτισμένα τρόφιμα σε B9 ή συμπληρώματα διατροφής complex B - B9.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων