Διατροφή

Μαγνήσιο: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας;

Γιατί είναι άραγε τόσο σημαντικό το μαγνήσιο για τον οργανισμό μας; Δείτε την αξία του.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη—κι όμως, δεν μιλάμε αρκετά συχνά για αυτό. Η καρδιά, οι μύες μας και τα νεφρά μας, πρακτικά κάθε όργανο στο σώμα μας έχει ανάγκη το μαγνήσιο. Παίζει ρόλο στην καλή υγεία δοντιών και οστών. Βοηθά στην παραγωγή ενέργειας, και ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου, χαλκού, ψευδαργύρου, καλίου, βιταμίνης D, αλλά και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό.

Ας ρίξουμε όμως μια πιο αναλυτική ματιά στα οφέλη που έχει το μαγνήσιο για τον οργανισμό μας…

Βοηθάει με τα συμπτώματα του άσθματος

Μια κλινική μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από δυόμισι χιλιάδες παιδιά, ηλικίας 11-19 ετών, έδειξε ότι η χαμηλή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άσθματος. Τα ίδια αποτελέσματα έδειξε και μια μελέτη με 2.600 ενήλικες.

Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη

Η έλλειψη μαγνησίου μειώνει τα επίπεδα σεροτονίνης, με αποτέλεσμα να παρατηρήσουμε συμπτώματα κατάθλιψης. Η χρήση αντικαταθλιπτικών έχει φανεί να αυξάνει τα επίπεδα μαγνησίου, βοηθώντας τον ασθενή.

Προστατεύει από διαβήτη τύπου 2

Μια μεγάλης κλίμακας κλινική μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, έδειξε πως η πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, όπως και να προλάβει την ανοχή στην ινσουλίνη σε ανθρώπους με διαβήτη ή σε προδιαβητικό στάδιο.

Προστατεύει την υγεία της καρδιάς μας

Το μαγνήσιο είναι αναγκαίο για την καλή υγεία της καρδιάς μας. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει πιθανός συσχετισμός ανάμεσα στην κατανάλωση μαγνησίου και στον μειωμένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου στους άνδρες. Στις γυναίκες, η αυξημένη πρόσληψη μαγνησίου συνδέθηκε με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας λόγω καρδιακών επιπλοκών.

Το μαγνήσιο το βρίσκουμε σε τροφές όπως τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, το ωμό κακάο, στους ξηρούς καρπούς και σπόρους, στα ψάρια, στο αβοκάντο, αλλά και στην σκούρα σοκολάτα. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό περιέχει μαγνήσιο, συνεπώς αυτός είναι ακόμα ένας λόγος να νιώθουμε ευγνώμονες για την θάλασσά μας—και, γιατί όχι, να δοκιμάσουμε και χειμερινή κολύμβηση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων