Διατροφή

Μελιτζανοσαλάτα light

Θα χρειαστούμε μελιτζάνες, κρεμμύδι, πιπεριά, μαιντανό, ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι και μπαλσάμικο.

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες Συνταγής: 8

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο
60 ml (4 κουταλιές σούπας) ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
30 ml μπαλσάμικο
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)

Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 78 kcal
Πρωτεΐνη: <1 γρ.
Υδατάνθρακες: 2,3 γρ.
Λίπος: 7,5 γρ.

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο.
Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.
Αφού κρυώσουν καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.


Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και ξύδι και ανακατεύουμε καλά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων