Διατροφή

Καλοκαιρινή σαλάτα

Θα χρειαστείτε 2 μεγάλα μαρούλια, ¼ κιλού από άλλα καλοκαιρινά πράσινα λαχανικά και χόρτα, μια γεμάτη χούφτα από αρωματικά βότανα.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Πέτσιος Δημήτριος Msc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Υλικά για 4 μερίδες

Για τη σαλάτα: 2 μεγάλα μαρούλια, ¼ κιλού από άλλα καλοκαιρινά πράσινα λαχανικά και χόρτα, μια γεμάτη χούφτα από αρωματικά βότανα (βασιλικό, άνηθο, μέντα κ.λ.).

Για τη σάλτσα: 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας (εκτός από το σκόρδο) σε ένα βαζάκι και ανακατέψτε τα καλά. Πλύνετε τις σαλάτες, σκουπίστε, βάλτε τις σε ένα σακουλάκι και τοποθετείστε τις στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να γίνουν τα φύλλα τραγανά.

Σερβίρετε σε ένα μπολ και περιχύστε με τη σάλτσα όπου θα έχετε προσθέσει την τελευταία στιγμή το σκόρδο, για να πάρει το άρωμα.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 ½ - 2 φλ.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων