Διατροφή

Ελληνικό ριζότο με κολοκυθάκια, ρίγανη και μαϊντανό

Θα χρειαστείτε κολοκυθάκια, κρεμμύδια, μαϊντανό, ρίγανη, ελαιόλαδο, ρύζι γλασέ και αλάτι.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Γιαννιτσοπούλου Kάλλια
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Υλικά (για 4 άτομα)

½ κιλό κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού μαϊντανός μέτριος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ρίγανη αποξηραμένη τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 και 1/3 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Ένα λίτρο ζεστό νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν πάρουν χρώμα προσθέτουμε ρύζι και το φέρνουμε 2 βόλτες μέχρι να πάει το λάδι παντού.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ζεστό νερό. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράζει για περίπου 20 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να είναι αρκετά μελωμένο με υφή όπως το ριζότο.

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος του μεγειρέματος το χυμό 2 λεμονιών είτε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων