Διατροφή

4 κρύες σούπες για το καλοκαίρι

Δεν αντέχετε τις σούπες το καλοκαίρι; Αυτές οι λαχταριστές συνταγές για κρύες σούπες είναι ακριβώς ό,τι ψάχνατε!

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Κάποιος θα έλεγε πως το καλοκαίρι, με όλη την ανυπόφορη ζέστη, δεν είναι καιρός για σούπες. Και θα έκανε μεγάλο λάθος, καθώς οι παρακάτω σούπες σερβίρονται κρύες και είναι γεμάτες υγιεινά λαχανικά και πολλά θρεπτικά συστατικά – χωρίς να μας γεμίζουν με περιττές θερμίδες. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις σούπες του καλοκαιριού μας.

Σούπα με ginger και καρότο

Σερβίρει 8 άτομα, 1 κούπα/σερβίρισμα. Θερμίδες/κούπα: 114

Θα χρειαστούμε

Πρώτα ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το ginger και το σκόρδο, και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία σε μεσαία προς ψηλή, και ανακατεύουμε μέσα τα καρότα. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ρίχνουμε την θερμοκρασία πίσω στην μεσαία, και μαγειρεύουμε μέχρι τα καρότα να γίνουν πολύ μαλακά, για περίπου 25 λεπτά. Παίρνουμε την σούπα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Έπειτα, λίγο-λίγο, βάζουμε την σούπα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει την μορφή πουρέ, την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Μόλις πριν την σερβίρουμε, ανακατεύουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.

Κρύα μπορστ

Σερβίρει 4 άτομα. Θερμίδες/μερίδα: 199

Θα χρειαστούμε:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι να μαλακώσει, για 6-8 λεπτά περίπου. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και κόβουμε το καθένα σε οκτώ κομμάτια. Ρίξτε τα στην κατσαρόλα, και προσθέστε τον ζωμό. Ανεβάστε την θερμοκρασία, και προσθέστε αλάτι. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει. Όταν έχει πάρει μια βράση, χαμηλώστε την φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι τα παντζάρια να μαλακώσουν και έχουν μειωθεί τα υγρά, δηλαδή περίπου 45 λεπτά. Πάρτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε την σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές, και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν σερβίρετε την σούπα, προσθέστε το γιαούρτι και το ξύδι, καθώς και το αλατοπίπερο.

Σούπα με σπανάκι και αβοκάντο

Σερβίρει 4 άτομα. Θερμίδες/μερίδα: 243

Θα χρειαστούμε:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι να μαλακώσει, για 6-8 λεπτά περίπου. Στύβουμε καλά το σπανάκι, ώστε να μην υπάρχει περιττό νερό, αφού το πλύνουμε καλά. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία, και προσθέτουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε το αλεύρι από πάνω και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε, ανακατεύουμε συνέχεια, για να μην βράσει, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρώς πηχτό, περίπου για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το αφαιρούμε από την φωτιά, αφήνοντάς το να κρυώσει για λίγο. Στο μπλέντερ, έπειτα, το χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Μεταφέρουμε την σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, εκτός από 2 κούπες, που τις αφήνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το αβοκάντο στο μπλέντερ και το χτυπάμε με την σούπα που έμεινε, κι έπειτα τις ανακατεύουμε. Αφήνουμε την σούπα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Γκασπάτσο με πράσινη ντομάτα

Σερβίρει 6 άτομα. Θερμίδες/μερίδα: 228

Προσθέτουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα ψίχουλα, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε λίγο, κι έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν σούπα, αλλά τα κομμάτια των λαχανικών να μην έχουν διαλυθεί πλήρως. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 2 κούπες παγωμένο νερό, και αλατοπίπερο. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, και πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με κρουτόν.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων