Διατροφή

Αυγά με σπανάκι

Ένα γεύμα για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αυγά μάτια ή ομελέτα και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς γεύσεων.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Παπαλαζάρου Αναστάσιος
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PhD

Ένα γεύμα για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αυγά μάτια ή ομελέτα και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς γεύσεων. Εδώ συνυπάρχει μια από τις σημαντικότερες φυτικές τροφές, το σπανάκι με την πιο πλήρη ζωική, το αυγό και μαζί ανεβάζουν σημαντικά την θρεπτική αξία του πιάτου μας.



Υλικά (2 μερίδες)

250 γρ. σπανάκι, 3 κουτ γλυκού ελαιόλαδο, ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 4 αυγά, πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά βράζετε το σπανάκι και στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και το τσιγαρίζετε. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνετε το γιαούρτι. Σπάτε τα αυγά στα σημεία που υπάρχει το λάδι ώστε να μαγειρευτούν.

Τα αφήνετε για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν. Τα βγάζετε και τα αλατοπιπερώνετε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων