Διατροφή

Μαρουλοντολμάδες


Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005


Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε να μαραθούν με λίγο νερό στη φωτιά. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμυδάκια, το ρύζι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τον δυόσμο με αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε τα φύλλα των μαρουλιών, τα ζεματάμε (όχι πολύ) τα αφήνουμε να κρυώσουν και αρχίζουμε το τύλιγμα. Γίνονται περίπου δύο σειρές (50 ντολμαδάκια).

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, βούτυρο (ή λάδι) και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά 1 ώρα.


Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε λίγο-λίγο το λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 3 κουταλάκια νισεστέ.

Με προσοχή για να μην χαλάσουν τα ντολμαδάκια, παίρνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί και ρίχνουμε στο σκεύος χτυπώντας συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα ντολμαδάκια. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. Κρατάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και την κουνάμε δεξιά αριστερά σε κυκλική κίνηση μέχρι να πήξει το ζουμί και να ομογενοποιηθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων