Μερίδες συνταγής: 4
Συστατικά
200 γρ. καστανό ρύζι ωμό
400 ml ζωμός λαχανικών
200 γρ. πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι βασιλικός
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 303 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 48,5 γρ.
Λίπος: 9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,4 γρ.
Οδηγίες
Βράστε το ζωμό λαχανικών με το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός λαχανικών. Προθερμένετε το φούρνο στους 180 οC. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και ανακατέψτε τις με το ρύζι. Τοποθετήστε το μείγμα σε σκεύος και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου.
Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Με τη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδου σοτάρετε το βασιλικό για 10 λεπτά και πασπαλίστε το ριζότο μόλις είναι έτοιμο.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}