Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια (πλυμένα και καθαρισμένα)
- 300 γραμ. αγκινάρες ψιλοκομμένες
- 150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ ματσάκι μαϊντανό - λίγο άνηθο
- 3 κουταλιές ρύζι καρολίνα
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
- αλάτι - πιπέρι
Προετοιμασία
Με το μισό λάδι σωτάρουμε τις αγκινάρες, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο.
Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι, το χυμό λεμονιού και το κρασί. Αφήνουμε να βράσει λίγο να απορροφηθούν τα υγρά.
Γεμίζουμε με το μίγμα τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι.
Τα σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}