Διατροφή

Μοσχάρι φιλέτο στον ατμό

Θα χρειαστείτε μοσχάρι φιλέτο, τζίντζερ, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι, καρότο και πράσο.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. μοσχάρι φιλέτο
50 γρ. τζίντζερ (ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο)
100 γρ. κόκκινες πιπεριές
100 γρ. κίτρινες πιπεριές
100 γρ. πορτοκαλί πιπεριές
200 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4
100 γρ.

καρότο ξεφλουδισμένο
150 γρ. πράσο κομμένο στα 2
5 γρ. αλάτι
5 γρ. πιπέρι μαύρο

Για το λαδολέμονο

40 ml λάδι
χυμό από ένα λεμόνι
5 γρ. αλάτι
2 γρ. θυμάρι τριμμένο

Εκτέλεση

Αφού πλύνω και κόψω τα λαχανικά, ρίχνω σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και γεμίζω την κατσαρόλα με νερό, λιγότερο από τη μέση.
Μόλις βράσει, τοποθετώ στην κατσαρόλα μία σίτα ή ένα σουρωτήρι στο οποίο ρίχνω από κάτω το ψιλοκομμένο τζίντζερ, τις πιπεριές και από πάνω απλώνω το φιλέτο το οποίο έχω κόψει σε φέτες με καλό μαχαίρι και αλατοπιπερώνω.


Σκεπάζω την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνω το κρέας να ψηθεί με τα λαχανικά στον ατμό για 25 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι με τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το θυμάρι και δημιουργώ με τη χρήση ενός σύρματος το λαδολέμονό μου.


Σερβίρω το τζίντζερ, από πάνω τις πιπεριές, από πάνω το κρέας και ολοκληρώνω περιχύνοντας με το λαδολέμονο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων