Διατροφή

Σολομός με καστανό ρύζι και δαμάσκηνα

Σε καλά αλατισμένο νερό, βράζω το ρύζι για μισή περίπου ώρα και το σουρώνω. Όσο ακόμα είναι ζεστό, το ανακατεύω με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα με το μισό περίπου ελαιόλαδο.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. φιλέτο σολομού (4 φιλέτα)
150 γρ. καστανό ρύζι
100 γρ. δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι τους
80 ml ελαιόλαδο
2 γρ. αλάτι
5 γρ. λευκό πιπέρι

Για το λαδολέμονο

50 ml ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Σε καλά αλατισμένο νερό, βράζω το ρύζι για μισή περίπου ώρα και το σουρώνω. Όσο ακόμα είναι ζεστό, το ανακατεύω με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα με το μισό περίπου ελαιόλαδο.

Συγχρόνως, αλατοπιπερώνω και λαδώνω ελαφρώς τον σολομό και τον ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρω τον σολομό μαζί με το ρύζι.
Χτυπάω τα υλικά για το λαδολέμονο στο μίξερ και περιχύνω το φαγητό.

Xρόνος προετοιμασίας : 10’

Xρόνος μαγειρέματος : 35’


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων