Διατροφή

Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια ντομάτα και κανέλλα

Θα χρειαστείτε πατάτες, 800 γρ. κουνουπίδι, χυμό από 2 λεμόνια, 4γρ. κανέλλα τριμμένη και 200 ml χυμό ντομάτας.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
800 γρ. κουνουπίδι
Χυμό από 2 λεμόνια
4γρ. κανέλλα τριμμένη
200 ml χυμός ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο αλάτι
5 γρ. μαύρο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω πολύ καλά το κουνουπίδι, το κόβω σε μπουκίτσες και το βράζω σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσει. Το στραγγίζω και το διατηρώ ζεστό.
Βράζω τις κυδωνάτες πατάτες μου σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσουν, τις στραγγίζω και τις τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας.


Σε μια λεκάνη ανακατεύω προσεχτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες, το μισό λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, την κανέλλα και αλατοπιπερώνω.
Αδειάζω το φαγητό σε ένα ταψί ή γάστρα, το σκεπάζω και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά.


Σερβίρω και ρίχνω το υπόλοιπο λεμόνι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Πηγές:
www.nutrimed.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων