Διατροφή

Γλυκό καρότου

Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα και θρυμματίστε τα φουντούκια. Σε ένα μπόλ ρίξτε τους 2 κρόκους αβγού και ανακατέψτε τους με 1 κουταλιά της σούπας μέλι.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες Συνταγής: 6

Συστατικά

300 γρ. καρότα
200 γρ. φουντούκια
2 τριμμένες φρυγανιές
7 κουταλιές σούπας μέλι
20 γρ. σταφίδες
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
2 αβγά και 1 ασπράδι αβγού επιπλέον
Ξύσμα λεμονιού
Κανέλα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 390 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Λίπος: 29 γρ.

Οδηγίες

Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα και θρυμματίστε τα φουντούκια. Σε ένα μπόλ ρίξτε τους 2 κρόκους αβγού και ανακατέψτε τους  με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Στη συνέχεια προσθέστε τις φρυγανιές, τα καρότα, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπήστε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίξτε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια μικρή φόρμα για κέικ και ψήστε για 45 λεπτά στους 200 οC. Τέλος προσθέστε από 1 κουταλιά σούπας μέλι σε κάθε κομμάτι της συνταγής.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων