Διατροφή

Σκαλτσούνια Καρπάθου


Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Υλικά

Ζύμη

Γέμιση

Προετοιμασία
Κοσκινίζετε σε μπωλ το αλεύρι, μπείκιν πάουντερ, αλάτι, κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε άλλο μπωλ χτυπάτε με το μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του λαδιού και εξακολουθείτε το χτύπημα ώσπου να σχηματισθεί μία μαλακή ζύμη. Την αφήνετε σκεπασμένη για 1 ώρα.

Σε ένα μπωλ αναμιγνύετε το σουσάμι, τα καρύδια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο. Ρίχνετε το μίγμα σε κατσαρόλα με το μέλη και το μπράντυ. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού τα ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 10 εκ. Βάζετε μέσα 2 κουτ. γέμιση και διπλώνετε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο ή μαντηλάκι.

Τηγανίζουμε τα σκαλτσούνια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων