Διατροφή

Τσουρέκι

Ενα από τα γλυκά που μπορούμε να επιλέξουμε για τις μέρες του Πάσχα είναι το τσουρέκι. Συνταγή για το παραδοσιακό γλυκό.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Υλικά

Προετοιμασία

Διαλύετε τη μαγιά με το νερό, προσθέτετε 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι και 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη. Χτυπάτε το χυλό έως ότου γίνει λείος και αφήνετε να μείνει σκεπασμένος σε χλιαρό μέρος για να φουσκώσει.

Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το ξύσμα λεμονιού. Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό προσθέτετε τη φουσκωμένη μαγιά, το αλάτι και τα αυγά με τους κρόκους (χτυπημένα).

Προσθέτετε στο μείγμα το αλεύρι για να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το ζυμώνουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ½ ώρα.

Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη. Τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και το κάθε κομμάτι σε τρία μικρότερα. Πλέκουμε πλεξούδες (γίνονται τρία τσουρέκια). Τα αφήνουμε άλλη μία ώρα να ξαναφουσκώσουν. Τα αλείφουμε (με πινέλο) με χτυπημένο κρόκο.

Τα ψήνουμε επί ½ ώρα στους 200 βαθμούς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων