Επιστήμη & Ζωή

Παίζει ρόλο η διατροφή στη ρευματοειδή αρθρίτιδα;

Δυο νέες έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις πιθανότητες εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015, 19:36

Η διατροφή μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις πιθανότητες εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, υποδεικνύουν 2 νέες έρευνες.
Ο Dr. Bing Lu, του Brigham and Women's Hospital και του Harvard Medical School στη Βοστόνη, δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν πως η υγιεινή διατροφή μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει την εμφάνιση ρευματοειδούς αρθρίτιδας και η ερευνητική ομάδα ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει περαιτέρω μελέτες για να διαπιστώσουν γιατί η διατροφή συνδέεται με τον κίνδυνο.

Η μια έρευνα περιέλαβε σχεδόν 94.000 Αμερικανίδες, ηλικίας 25 έως 42 ετών, που παρείχαν πληροφορίες για τη διατροφή του κάθε 4 χρόνια, μεταξύ 1991 και 2011. Κατά τη διάρκεια αυτή σχεδόν 350 από τις γυναίκες εμφάνισαν ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Όσες ακολούθησαν τυπική διατροφή βόρειας Αμερικής-υψηλή σε κόκκινο και κατεργασμένο κρέας, τηγανιτά, γαλακτοκομικά με υψηλά λιπαρά και γλυκά- ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα σε σχέση με όσες ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε φρούτα, λαχανικά, ολική άλεση, πουλερικά και ψάρια, έδειξε η έρευνα.

Σε άλλη έρευνα, η ίδια ομάδα ανέλυσε άλλα στοιχεία από την έρευνα στις γυναίκες και ανακάλυψε ότι η υιοθέτηση των διατροφικών οδηγιών για του Αμερικανούς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Οι οδηγίες προορίζονται να βοηθήσουν ανθρώπους να κάνουν ενημερωμένες επιλογές και να είναι σωματικά ενεργοί ώστε να διατηρήσουν υγιές βάρος και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων νόσων.

Οι έρευνες παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Αmerican College of Rheumatology, στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο Lu δήλωσε ότι μέχρι τώρα, ενδείξεις ότι η διατροφή παίζει ρόλο στην εμφάνιση ρευματοειδούς αρθρίτιδας έχουν μεικτά αποτελέσματα.

Οι προηγούμενες έρευνες με βάση χωριστές θρεπτικές ουσίες και διατροφικές ομάδες μπορεί να μην έχουν αρκετή ισχύ ώστε να εντοπίσουν μικρές επιδράσεις.

Ωστόσο, η νέα έρευνα ανακάλυψε σχέση μόνο μεταξύ της υγιεινής διατροφής και των χαμηλότερων πιθανοτήτων για καρδιακή προσβολή και δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

 

Πηγές:
Συνέδριο του Αmerican College of Rheumatology.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων