Επιστήμη & Ζωή

Έρευνα συνδέει τις τηγανιτές πατάτες με αύξηση του κινδύνου θνησιμότητας

Οι τηγανιτές πατάτες μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 15:12

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι τηγανιτές πατάτες μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου.

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν τηγανιτές πατάτες περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα έχουν διπλάσιο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τηγανιτές πατάτες.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 4.440 ανθρώπων ηλικίας 45-79 ετών για 8 χρόνια και παρατήρησαν ότι 246 συμμετέχοντες πέθαναν πριν το τέλος της έρευνας.

Η έρευνα ήταν έρευνα παρατήρησης και δεν αποδεικνύει ότι οι πατάτες τηγανιτές οδηγούν στο θάνατο αλλά ότι άνθρωποι που πέθαναν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν πιο πιθανό να τρώνε πατάτες τηγανιτές πιο τακτικά.

Η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πατάτας τηγανιτής και του υψηλότερου κινδύνου θανάτου.

Πηγές:
The American Journal of Clinical Nutrition.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων