Επιστήμη & Ζωή

Πρόσθετο τροφίμων συνδέεται με αύξηση βακτηριακών λοιμώξεων

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature, συνδέει την αύξηση στις βακτηριακές λοιμώξεις με την ευρεία χρήση τρεχαλόζης.

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018, 20:56

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι πρόσθετο τροφίμων που χρησιμοποιειται ευρέως- το απλό σάκχαρο τρεχαλόζη- μπορεί ενδεχομένως να ευθύνεται για την ανησυχητική αύξηση των λοιμώξεων από Clostridium difficile (C. diff.) παγκοσμίως. Η τρεχαλόζη προστίθεται από τις βιομηχανίες τροφίμων για τη βελτίωση της υφής και της σταθερότητας ορισμένων τροφίμων.

Σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention, το επίπεδο απειλής από τον C. difficile bacteria – που προκαλεί μισό εκατομμύριο λοιμώξεις και σκοτώνει περίπου 15.000 ανθρώπους κάθε χρόνο- έχει αυξηθεί τα περασμένα 20 χρόνια και κατηγοριοποιήθηκε ως επείγον από το 2013.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature, συνδέει την αύξηση στις βακτηριακές λοιμώξεις με την ευρεία χρήση τρεχαλόζης.

Αν και η ουσία γενικά αναγνωρίζεται ως ασφαλής από τον FDA, σύμφωνα με τους ερευνητές τα νοσοκομεία και ιδρύματα που εμφανίζουν έξαρση του C. difficile λόγω ορισμένων στελεχών του βακτηρίου θα πρέπει να σκεφθούν να αλλάξουν τη διατροφή των ασθενών, ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση τρεχαλόζης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων