Επιστήμη & Ζωή

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου στις γυναίκες

Σε έρευνα, γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά κόκκινο κρέας ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο στο παχύ έντερο σε σχέση με όσες δεν το κατανάλωναν.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018, 16:09

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Ακόμα μια έρευνα, αυτή τη φορά από τη Βρετανία, ανακάλυψε ότι διατροφή με πολύ κόκκινο κρέας συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες περιφερικού καρκίνου στο παχύ έντερο.

Στη νέα έρευνα, επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 32.000 γυναικών στη Βρετανία ,που παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια κατά μέσον όρο.

Στο συγκεκριμένο διάστημα, διαγνώστηκαν 335 περιστατικά καρκίνου, περιλαμβανομένων 119 περιστατικών περιφερικού καρκίνου στο παχύ έντερο.

Ο Diego Rada Fernandez de Jauregui, δήλωσε ότι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά κόκκινο κρέας ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο στο παχύ έντερο σε σχέση με όσες δεν το κατανάλωναν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Journal of Cancer.

Πηγές:
International Journal of Cancer.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων