Επιστήμη & Ζωή

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο χολολιθίασης

Mεταξύ 104.493 ανθρώπων, όσοι έπιναν περισσότερα από 6 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 23% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικών χολόλιθων.

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 16:56

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Η κατανάλωση περισσότερου καφέ μπορεί ενδεχομένως να βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χολόλιθων.

Αυτό αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Internal Medicine.

Mεταξύ 104.493 ανθρώπων, όσοι έπιναν περισσότερα από 6 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 23% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικών χολόλιθων σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν κατανάλωναν καφέ.

Η κατανάλωση ενός επιπλέον φλιτζανιού καφέ την ημέρα συνδεόταν με 3% χαμηλότερο κίνδυνο.

Επίσης, άνθρωποι με συγκεκριμένες γενετικές ποικιλομορφίες που συνδέονται με αυξημένο κατανάλωση καφέ είχαν χαμηλότερο κίνδυνο χολολιθίασης.

Αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση μόνο, οι ερευνητές υπογραμμίζουν αρκετούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να εμποδίσει τη δημιουργία χολόλιθων.

 

Πηγές:
Journal of Internal Medicine.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων