Προϊόντα & Υπηρεσίες

Τι πρέπει να προσέχεις επιλέγοντας ελαιόλαδο;

H τυποποίηση του ελαιολάδου είναι πολύ σημαντική καθώς διασφαλίζει τόσο την εγγύηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, όσο και την σταθερή του ποιότητα. Το χύμα ανώνυμο προϊόν δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης, δεν υπόκειται σε ποιοτικούς ελέγχους, δεν εγγυάται κανείς την ποιότητα και γνησιότητά του και εύκολα μπορεί να πέσει θύμα ανεύθυνων παρεμβάσεων από μεσάζοντες.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, 14:57

H τυποποίηση του ελαιολάδου είναι πολύ σημαντική καθώς διασφαλίζει τόσο την εγγύηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, όσο και την σταθερή του ποιότητα.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο κ. Γιώργος Οικονόμου, γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου, σε συνέντευξη του, προσθέτοντας πως επιλέγοντας επώνυμο τυποποιημένο ελαιόλαδο ο καταναλωτής εξασφαλίζει:

Το να αγοράζει κάποιος χύμα προϊόν, που δεν έχει περάσει από τη διαδικασία τυποποίησης ενέχει πολλούς κινδύνους, που πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής: Το ελαιόλαδο είναι ένα αρκετά ευαίσθητο προϊόν και απαιτεί την φροντίδα και την προστασία μας ώστε να επωφεληθούμε από την διαθρεπτική του υπεροχή.

Οι προφανείς επιπτώσεις της κατανάλωσης χύμα ελαιολάδου σχετίζονται με τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατ΄επανάληψη έρευνες σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούσαν χύμα ελαιόλαδο, έδειξαν ότι 7 στα 10 δείγματα που εξετάσθηκαν βρέθηκαν μη κανονικά, ποιοτικά υποβαθμισμένα ή ακατάλληλα, λόγω νοθείας, υψηλής οξύτητας, οξείδωσης ή εκτροπής από τις νόμιμες προδιαγραφές.

Το χύμα ανώνυμο προϊόν δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης, δεν υπόκειται σε ποιοτικούς ελέγχους, δεν εγγυάται κανείς την ποιότητα και γνησιότητά του και εύκολα μπορεί να πέσει θύμα ανεύθυνων παρεμβάσεων από μεσάζοντες. Πρέπει να τονιστεί πως το ελληνικό ελαιόλαδο ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα των χωρών της Μεσογείου, λόγω της ιδιαίτερης γεύσης τους, γι΄αυτό είναι σημαντική και η εξαγωγική δραστηριότητα αυτού του πολύτιμου και ξεχωριστού προϊόντος που παράγει η χώρα μας.

Τα παραπάνω τονίζει η κ. Λόλα Καππάτου, χημικός μηχανικός και διευθύντρια του εργοστασίου της ΕΛΑΪΣ, καταλήγοντας πως «Επώνυμο τυποποιημένο ελαιόλαδο είναι σίγουρα ελαιόλαδο!»

Μάθετε τα πάντα για το καλό ελαιόλαδο στο www.altis.com.gr ή γίνετε φίλοι με το καλό λάδι στο www.facebook.com/AltisPage»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων