Προϊόντα & Υπηρεσίες

Ο ελληνικός γαστρονομικός τουρισμός απογειώνεται από το αεροδρόμιο Ελληνικού

H έκθεση Food Touristica 2015 πραγματοποιείται στο πρώην Δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού, 15 έως 17 Μαΐου.

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014, 16:59

Η γαστρονομία αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία. Η καλή τοπική κουζίνα είναι η ραχοκοκαλιά της γαστρονομικής προσφοράς. Η προβολή της γαστρονομίας χρειάζεται αυτοτελείς-στοχευμένες ενέργειες. Με αυτές τις σκέψεις πραγματοποιείται η έκθεση Food Touristica 2015 στο πρώην Δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού. Ο γαστρονομικός τουρισμός έχει την ευκαιρία να απογειωθεί ενισχύοντας τον γαστρονομικό-τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία.

Η γαστρονομία, η τέχνη της παρασκευής καλού και νόστιμου φαγητού, αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία για όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες. Επιπλέον αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για εύπορους τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος. ‘’Η ελληνική κουζίνα διαθέτει αρετές αλλά χαρακτηρίζεται από δύο σοβαρές αδυναμίες: τα προβλήματα ποιότητας σε όλο το φάσμα παροχής γαστρονομικών υπηρεσιών και την απουσία αποτελεσματικής προβολής του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας.’’

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη καλύπτει η έκθεση Food Touristica 2015. Τη δυνατότητα δηλαδή προβολής μέσα στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο εταιριών τροφίμων και ποτών, πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας και γενικά ότι έχει σχέση με τρόφιμα, ποτά και εξοπλισμούς που αφορούν τους επισιτιστικούς χώρους. Παράλληλα οι εταιρίες που ασχολούνται με τη λιανική πώληση έχουν την ευκαιρία να κάνουν επιδείξεις και tasting προϊόντων στο κοινό. Θα προβάλλει επίσης δυναμικά όλα τα είδη κλασικού και εναλλακτικού τουρισμού τα οποία προσφέρει η Ελλάδα όπως ξενοδοχεία και παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, Spa Resorts, αγροτικά καταλύμματα.

Μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις, στόχος είναι η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσω του θρησκευτικού τουρισμού, του οινολογικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και οικοτουρισμού. Καλή χρονική συγκυρία είναι η αναγνώριση της ποιότητας αρκετών ελληνικών ετικετών οίνου από διεθνείς κριτές και η βράβευσή τους σε ανάλογους διαγωνισμούς, η σταθερή παρουσία ελληνικών διατροφικών προϊόντων στις διεθνείς προτιμήσεις (ελαιόλαδο, μαστίχα, αυγοτάραχο κ.λπ.), η επιτυχία συγκεκριμένων προϊόντων (γιαούρτι) σε σημαντικές αγορές.

Food Touristica 2015 έκθεση για Μεσογειακές γεύσεις και μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς, 15 έως 17 Μαΐου, στο Πρώην δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού. Συνδιοργανώνεται με την 7η Ελαιοτεχνία 2015 έκθεση ελιάς και ελαιολάδου. Τις ίδιες ημερομηνίες για το 7ο Αριστείον ελαιολάδου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί ποιότητας και συσκευασίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων