Υγεία

Περισσότερη ενέργεια τώρα: Μικρές αλλαγές που μας ανεβάζουν

Αν θέλετε να έχετε ακόμα περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σας, τότε οι παρακάτω αλλαγές θα σας φανούν ιδιαίτερα ωφέλιμες…  

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Θοδωρής Διάκος
Συντάκτης - Δημοσιογράφος

Αν η ενέργειά σας κάθε μέρα εξαρτάται από καφέ, αναψυκτικά ή energy drinks, τότε κάτι κάνετε λάθος. Ναι, η ικανοποίηση είναι άμεση, αλλά μετά μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμα πιο κουρασμένοι από πριν. Συνεπώς, ίσως ήρθε η ώρα για μερικές σωστές, εύκολες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, ώστε να είμαστε συνέχεια γεμάτοι ενέργεια…

Ξυπνάμε και τρώμε νωρίς

Το πρωινό ξύπνημα, όπως καθορίζει και το βιολογικό μας ρολόι, είναι από τα καλύτερα πράγματα για να ξεκινήσουμε δυναμικά την μέρα μας, και ένα γερό, υγιεινό πρωινό είναι ο στόχος που πρέπει να βάλουμε. Ακόμα κι όταν κοιμόμαστε, ο οργανισμός μας ξοδεύει ενέργεια, συνεπώς πρέπει να αναπληρώσουμε τα αποθέματά μας αμέσως.

Τρώμε περισσότερο σπανάκι

Αν είστε έτοιμοι να φτιάξετε σαλάτα, αφήστε το μαρούλι κάτω. Το σπανάκι αποτελεί καλύτερη βάση για σαλάτα (ή συστατικό για ομελέτα, ή για ένα smoothie), καθώς είναι πιο… φορτωμένο με θρεπτικά συστατικά—και ειδικά το μαγνήσιο, ένα μέταλλο που ο οργανισμός μας αξιοποιεί για να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια.

Πίνουμε περισσότερο νερό

Πρέπει να πίνετε τακτικά νερό, ώστε να προλάβετε την αφυδάτωση. Ακόμα και σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η αφυδάτωση μας εξαντλεί. Συνεπώς, έχουμε μαζί μας ένα μπουκαλάκι με νερό όπου κι αν πάμε, και δεν ξεχνάμε να πίνουμε συχνά.

Δεν κόβουμε τους υδατάνθρακες

Ναι, είναι σωστό να περιορίσουμε το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά, καθώς περιέχουν κενές θερμίδες. Αλλά οι υδατάνθρακες είναι η βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το ζήτημα είναι να επιλέγουμε σωστούς υδατάνθρακες, όπως αυτούς που βρίσκουμε στα φρούτα, στα λαχανικά και στην βρώμη.

Τρώμε περισσότερες πηγές σιδήρου

Ακόμα και μια μικρή έλλειψη αυτού του αναγκαίου μετάλλου μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε ερείπια. Το κόκκινο κρέας είναι μία από τις καλύτερες πηγές, και μπορούμε να το καταναλώνουμε με μέτρο, επιλέγοντας άπαχα κομμάτια. Από χορτοφαγικές πηγές σιδήρου, οι επιλογές είναι πολλές και πεντανόστιμες: ενισχυμένα δημητριακά, ψωμί ολικής, φασόλια. Συνδυάστε αυτές τις τροφές με μια πηγή βιταμίνης C, ώστε να ενισχύσετε την απορρόφηση του σιδήρου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων